van der Horst

Duitsland: Voorbeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe gaan dit weekend opnieuw op de wegen van het wereldkampioenschap aan de slag. Op enkele kilometer van de Belgische grens hopen de vertegenwoordigers van het RACB National Team gestaag vooruitgang te boeken.
Zon en heel enthousiaste fans. Op enkele uren voor de start van de ADAC Rallye Deutschland kon Guillaume de Mévius vaststellen in welke mate deze manche van het wereldkampioenschap de talrijk aanwezige Belgische supporters weet te begeesteren.

Deze donderdag, na afloop van een vlot verlopen shakedown, glimlachte onze landgenoot breed, wat meteen liet vermoeden hoeveel plezier hij aan deze wedstrijd beleeft.

“Dit parcours staat me wel aan, ja”, stelde de jonge Belgische rallyrijder. “Maar het is tegelijk ook heel zwaar. Nog een geluk dat de weersomstandigheden, die van begin tot eind gunstig zouden moeten zijn, onze opdracht niet nog moeilijker zullen maken. Maar ik kan haast niet wachten om vanaf vrijdag de chronoritten in de wijngaarden af te werken, aan het stuur van onze zwart-geel-rode C3 R5. Dat er langs de kant van de weg zoveel Belgische vlaggen zullen wapperen maakt het alleen nog meer bijzonder. Ik ben er mij terdege van bewust dat deze wedstrijd steeds een bewogen verloop kent. Zeker in de proef van Panzerplatte op zaterdag. Een klassementsrit van meer dan 41 kilometer, waar we tegelijk brede wegen, smalle stukken, gladde stroken of asfalt met heel veel grip krijgen voorgeschoteld. En dan heb ik het nog niet over de beruchte stenen, die al tijdens de verkenningen voor heel wat lekke banden hebben gezorgd.”

Op dit specifieke terrein, waar hij voor het eerst in actie komt, wil Guillaume de Mévius voorzichtig beginnen:
“We zijn hier in de eerste plaats om te leren. We zullen dus relatief rustig starten, om dan gestaag het ritme op te voeren.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 22 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons