van der Horst

Duitsland: Alfa Romeo krijgt verloren punten niet terug

Alfa Romeo
Alfa Romeo
Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi sloten de GP van Duitsland af respectievelijk op de zevende en achtste positie, een mooie puntenoogst voor het Italiaanse merk. Maar na de race kregen de beide wagens een straftijd van 30 seconden aangesmeerd voor het gebruik van een vermeende traction control en waardoor ze buiten de punten vielen. Alfa Romeo kon niet in beroep gaan en trok daarop in hoger beroep, maar dat werd deze week niet ontvankelijk geacht en Alfa Romeo verliest definitief de op de piste gewonnen punten.
Alfa Romeo argumenteerde dat er verwarring ontstaan was door een slecht werkende koppeling toen er in het begin van de race achter de safety car gereden werd. De FIA verwierp dit argument en Raikkonen en Giovinazzi behouden de hun toegekende twaalfde en dertiende positie. Daarentegen kunnen Kubica en Williams het puntje van de alzo bekomen tiende plaats behouden.

Foto: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 24 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons