van der Horst

Duitsland: Dubbel voor Toyota op shakedown

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak en Jari-Matti Latvala hebben voor een één-tweetje gezorgd op de shakedown van de Rally van Duitsland, manche negen van het WRC. Titelpretenden Sébastien Ogier en Thierry Neuville bleven in elkaars buurt op plek drie en vier.
Dik vijf kilometer op de oude proef van Sankt-Wendeler land. Dat stond de rijders te wachten op nieuwe shakedown donderdagochtend. Naar goede gewoonte opende de WK-leider de debatten. Neuville (Hyundai i20)  ging als eerste de baan op, voor Ogier (Ford Fiesta) en Tänak (Toyota Yaris). Van dat koptrio presteerde de Franse wereldkampioen het best. Meer zelfs, in die eerste run ging niemand onder tijd van de Fransman. Ook na de tweede run bleef Ogier bovenaan met een verbetering van zijn openingstijd.

Dat veranderde tijdens de derde run. Ott Tänak klokte een tijd van 2:52.9. Niemand ging er nog onder, zelfs niet tijdens een vierde run (van onder meer Neuville, Dani Sordo, Elfyn Evans, Craig Breen), of een vijfde run (van Mads Ostberg) of zelfs de zesde run (van Teemu Suninen). Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) kwam nog het dichts in zijn vierde poging en eindigde tweede, voor Ogier en Neuville die slechts met een tiende werden gescheiden. Ogier klokte die tijd wel in de derde run, Neuville in de vierde. Dani Sordo (Hyundai i20) besloot op de vijfde plaats, kort voor Ogiers teamgenoot Elfyn Evans (Ford Fiesta). 

In WRC2 was de besttijd voor, hoe kan het ook anders, Jan Kopecky in de Skoda Fabia.

Foto: WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 16 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons