van der Horst

Duitsland: Ferrari vooraan in de vrije trainingen

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Ferrari zette de snelste tijd neer in beide vrije trainingen voor de GP van Duitsland. In de morgen was het Sebastian Vettel die de snelste chrono neerzette in 1:14.013, later op de dag was het de beurt aan Charles Leclerc om de tabellen aan te voeren met een chrono van 1:13.449. De tweede sessie werd opgeschrikt door een zware crash van Pierre Gasly (Red Bull), de Fransman bleef ongedeerd maar zijn wagen raakte zwaar beschadigd.
Ferrari begon de dag goed met een dubbel in de eerste vrije sessie met de beste tijd voor Vettel gevolgd op 2 tiende seconde door zijn ploegmaat Leclerc. Lewis Hamilton (Mercedes) klokte de derde tijd voor Max Verstappen (Red Bull), Valtteri Bottas (Mercedes) en Pierre Gasly (Red Bull). Ferrari was ook in de namiddag het sterkst met nu Leclerc een tiende seconde sneller dan Vettel. Daarna volgden de Mercedessen met Hamilton voor Bottas. Verstappen sloot de top vijf af terwijl Romain Grosjean zijn Haas F1 op de zesde plaats parkeerde.

Foto: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 26 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons