van der Horst

Duitsland: Hamilton op pole - Beide Ferrari motorproblemen

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton heeft de pole positie gepakt voor de Grote Prijs van Duitsland, zijn eerste pole in Hockenheim sinds 2008. De Mercedes-rijder verzamelde drie tiende bonus op Max Verstappen, die zijn Red Bull tussen beide Mercedes-bolides wrong. Slecht nieuws was er voor Ferrari, dat de snelheid leek te hebben, maar Vettel start als laatste na turboproblemen in Q1, terwijl Charles Leclerc niet in actie kwam in Q3 nadat ook hij bezoek kreeg van de pechduivel. Kimi Räikkönen was best of the rest, op P5.
  • STX Motorhomes
Mercedes dus op pole, maar misschien is het belangrijkste nieuws wel de mechanische pech bij Ferrari. Vettel krijgt morgen in zijn thuisrace de kans om de fans waar voor hun geld te geven en mogelijk helpt ook de regen hem een handje. Lewis Hamiton schonk Mercedes in zijn speciaal wit/zilver-geverfde wagen een nieuwe pole (1:11.767) en zette daarmee een belangrijke stap naar een gepaste viering van 125 jaar Mercedes in de motorsport. Max Verstappen lijkt echter vastbesloten zijn zegje te doen voor de talrijk opgekomen Nederlandse fans en stuurde prompt zijn Red Bull naar de eerste startrij - ondanks dat hij kloeg over een gebrek aan kracht van zijn motor.

Teamgenoot Pierre Gasly toonde ook zijn intrinsieke snelheid, maar strandde uiteindelijk op p4 - na Bottas. Deze laatste kon slechts nipt Kimi Räikkönen voorblijven, de best geklasseerde rijder in een bolide met een Ferrari-krachtbron. Romain Grosjean volgde, als eerste Haas-rijder. Teamgenoot Kevin Magnussen strandde na een foutje in Q2 op P12. Carlos Sainz, Sergio Perez en Nico Hülkenberg rondden de top 10.

Vermelden we nog dat door de pech van Vettel, Lance Stroll kon doorstoten naar Q2, maar die sessie besloot hij als laatste. Morgen om 15:10 wordt het startschot voor de Grote Prijs van Duitsland gegeven.

Foto: Mercedes-Benz
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zaterdag 27 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons