van der Horst

Duitsland: Hyundai en Citroën verschuiven pionnen

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Zoals verwacht veranderde de uitslag van de Rally van Duitsland nog tussen Dhrontal, de laatste proef, en Bostalsee, het rallycentrum. Hyundai en Citroën lieten respectievelijk Dani Sordo en Esapekka Lappi uitzakken tot achter Thierry Neuville en Sébastien Ogier.
Het was vanmiddag al zonneklaar dat de uitslag nog niet vast lag van de 10de manche van het WRC. Dani Sordo mocht nog een hele ochtend jagen op Jari-Matti Latvala (Toyota) maar als puntje bij paaltje kwam moest de Spanjaard zijn vierde stek toch nog opgeven ten koste van Thierry Neuville. 

Zelfde verhaal bij Citroën, zij het dat de ingreep nog net iets drastischer was. Esapekka Lappi mocht Andreas Mikkelsen nog oppeuzelen voor de zesde stek maar moest zich laten uitzekken naar plaats acht zodoende dat Sébastien Ogier nog naar zeven kon klimmen. Of hoe rally toch meer en meer een teamsport wordt, zeker naar het einde van het seizoen.

Toe te juichenen valt het niet, begrijpbaar is het wel, want de extra (twee) puntjes die de concurrenten van Ott Tänak sprokkelen kunnen wel eens heel belangrijk zijn in de strijd om de titel, of wellicht vice-titel.

Tänak verzamelde 205 punten, Neuville 172 in plaats van 170 en Ogier 165 in plaats van 163. De kloof bedraagt dus nog altijd meer dan een overwinning + volle Power Stage-punten.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 25 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons