van der Horst

Duitsland: Neuville bindt strijd aan met leider Tänak

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak is na vier van de negentien proeven leider in de Rally van Duitsland, de tiende wedstrijd van het kampioenschap. De Est klokte al drie van de vier besttijden, maar Thierry Neuville, ook auteur van een scratch, volgt nog goed.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De ochtend begon ontzettend goed voor Thierry Neuville (Hyundai) die op Stein und Wein opende met de snelste tijd en op die manier de leiding overnam van Ott Tänak (Toyota) die donderdagavond de openingsproef had gewonnen. Lang kon de Belg niet genieten van die plaats want Mittelmosel, de tweede proef van de dag, ging Tänak met de besttijd aan de haal waarmee hij zich opnieuw op kop hees. De Est mag ook als leider gaan lunchen. Hij heeft een voorgift van 3.2 seconden op Neuville.

Voor de derde hond in het kegelspel, Sébastien Ogier (Citroën), loopt het minder goed. De Fransman klaagt over onderstuur en maakte zelf een klein foutje toen hij op Mittelmosel de motor even liet afslaan. Hij volgt al op 13.7 seconden van de leider. "Ik heb enkele ideeën over wat het probleem is, maar ik heb geen idee wat we er kunnen aan doen", aldus Ogier, die wel derde staat in het klassement.

Achter de grote drie staat Kris Meeke (Toyota) voorlopig op een vierde stek op een drietal seconden van het podium. Hij heeft wel maar een tiende voorsprong op Dani Sordo (Hyundai) die zijn teamgenoot uiteraard zo lang mogelijk wil bijstaan en er alles aan doet om zich tussen Neuville en Ogier te wringen. Jari-Matti Latvala (Toyota) volgt kort op dat duo, op twee seconden. 

Esapekka Lappi (Citroën) heeft het lastig, net zoals Andreas Mikkelsen (Hyundai). Zij volgen als op bijna 25 seconden van de koppositie. Pechvogel van de dag was Teemu Suninen die al snel zijn Ford op kant moest zetten met een mechanisch defect.

Deze middag volgen nog drie proeven.

foto: Gerd Moors

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 23 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons