van der Horst

Duitsland: Neuville duwt, Tänak beheerst

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Toyota is nog twee proeven verwijderd van een één, twee, drie in de Rally van Duitsland. De laatste keer dat een merk nog het volledige podium bezette dateert al van 2015, toen Volkswagen die klus een laatste keer klaarde, ook in Duitsland. Tänak lijkt op weg naar zijn vijfde seizoenszege en een zuivere hattrick aan de boorden van de Moezel. Thierry Neuville duwt nog flink door.
  • Powercars
Thierry Neuville (Hyundai) leek als door een wesp gestoken deze ochtend. De Belg klokte op Grafschaft I een indrukwekkende tijd. Hij was maar liefst 3.8 tellen sneller dan Dani Sordo (Hyundai) en 6.8 rapper dan Kris Meeke (Toyota). Zelfs Tänak (Toyota) moest 14 seconden toegeven, maar de Est kan zich dat gemakkelijk permitteren. Veel bracht het niet op, want Neuville blijft vijfde en het podium lijkt veel te hoog gegrepen.

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Tänak leidt dus nog steeds met een riante voorsprong van 26.9 seconden op Meeke en 42 op Latvala, die Dhrontal I won, de Power Stage straks. Dani Sordo kruipt terug onder de minuut achterstand en jut Latvala nog een beetje op, maar de Spanjaard zal wellicht straks Neuville moeten voorlaten. Andreas Mikkelsen (Hyundai) pakt zijn zesde plaats terug van Esapekka Lappi (Citroën) die de Noor even voorbij ging. Sébastien Ogier blijft achtste. "Ik kan dit ding onmogelijk besturen", zei de Fransman kwaad.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 25 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons