van der Horst

Duitsland: Neuville knabbelt terug

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Halfweg koers in de Deutschland Rally staat Ott Tänak nog altijd aan de leiding maar Thierry Neuville knabbelt een beetje terug na zijn verlies zaterdagochtend. Na de middag wacht de gevreesde Panzerplatte.
Na zijn tijdsverlies deze ochtend toen hij de motor even liet afslaan, sloeg Thierry Neuville (Hyundai) terug in proef 10 en 11 met een dubbele besttijd. De verschillen bleven echter miniem. De Belg kon zijn achterstand van 6.7 seconden naar exact een handjevol brengen. 

Ott Tänak (Toyota) en Neuville rijden ook verder weg van de rest. Sébastien Ogier (Citroën) staat inmiddels op meer dan
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
een halve minuut van de leider en blijft opgejaagd wild voor de Toyota's van Kris Meeke en Jari-Matti Latvala die respectievelijk volgen op 4 en 8 seconden. 

De rest, met de Hyundai's van Andreas Mikkelsen en Dani Sordo, volgen al op meer dan een minuut. Esapekka Lappi (Citroën) is in betere doen, maar blijft bescheiden achtste.

In klasse RC2 is de spanning wat weg door het wegvallen van de Franse VW-rijders Stéphane Lefebvre en Nicolas Ciamin. Jan Kopecky komt daardoor op kop. Sébastien Bédoret is beste Belg na kp10. Guillaume de Mévius verloor veel tijd zaterdagochtend.

Deze middag volgt dan waar velen al een eind op wachten, de dubbele beproeving van de Panzerplatte. Met zijn 41 kilometer is de proef die grotendeels op militaire grond wordt verreden een scherprechter.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons