van der Horst

Duitsland: Neuville laat steekje vallen

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Na negen proeven staat Ott Tänak nog steeds aan de leiding in de Deutschland Rally. De Est kon zijn voorsprong een klein beetje vergroten toen Thierry Neuville op de negende proef, de tweede van de zaterdagetappe, de motor even liet afslaan.
  • VR Racing
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
De eerste proef van de dag ging naar Dani Sordo (Hyundai) die de komende dagen moet proberen op te rukken om punten te scoren voor Hyundai voor het merkenkampioenschap. De Spanjaard kende gisteren mechanische problemen. Van de grote drie was Thierry Neuville (Hyundai) het best wakker. Hij bracht zijn achterstand op Tänak (Toyota) terug tot anderhalve seconde maar op de volgende proef liet hij de motor even afslaan en die raakte niet meteen terug op gang. De Belg verloor een handvol seconden en staat nu op 6.7 seconden.

Sébastien Ogier (Citroën) volgt al 25.8 tellen en moet meer achteruit dan vooruit kijken want Kris Meeke (Toyota) blijft in zijn nek briesen. Ook Jari-Matti Latvala staat nog binnen de tien seconden van de Fransman.

In WRC2 is het een fantastisch schouwspel aan het worden na het tijdsverlies van Kalle Rovanperä.  Stéphane Lefebvre, Nicolas Ciamin en Jan Kopecky staan binnen de vijf seconden van elkaar, in die volgorde.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons