van der Horst

Duitsland: Neuville rijdt lek op Panzerplatte

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De Panzerplatte heeft uitgehaald. Thierry Neuville verloor bijna anderhalve minuut, waardoor Ott Tänak verlost is van de Belg en stilaan mag gaan denken aan de zege in de Rally van Duitsland, de tiende manche van het WRC. Opvallend, drie Toyota's op het virtuele podium.
De Panzerplatte heeft zijn zeg gedaan. Toyota is de grote winnaar. Ott Tänak (Toyota) ontdeed zich van Thierry Neuville (Hyundai) die veel tijd verloor. "Ik weet niet wat er gebeurde. We reden links achteraan lek. Het is een loterij en wij hadden geen geluk", aldus de Belg.

Tegelijkertijd schoven zowel Kris Meeke (Toyota) als Jari-Matti Latvala  (Toyota) voorbij de Franse wereldkampioen Sébastien Ogier (Citroën).

In de tussenstand heeft Tänak bijna driekwartminuut voorsprong op Meeke, Latvala en Ogier. Neuville zakt naar plaats zeven, maar heeft zijn teamgenoten Andreas Mikkelsen en Dani Sordo voor zich.

Straks moet de Panzerplatte nog eens gereden worden.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons