van der Horst

Duitsland: Ott Tänak gaat door op Fins elan (Update*)

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak is aan de Rally van Duitsland begonnen zoals hij die van Finland beëindigd heeft, met een besttijd. Thierry Neuville moest vrede nemen met een dertiende tijd.
Twee kilometer pure ellende op een vergeten parkeerterrein. Showproeven zijn zelden mooi om aan te zien, maar de proef in Sankt-Wendel was een draak. Uitermate smal tussen strobalen. De WRC-wagens kregen hun pk's amper op de grond en tussen de obstakels gemikt.

Het mag dan ook geen verrassing genoemd worden dat Jan Kopecky lange tijd leek af te stevenen op de snelste tijd in zijn kleinere, meer wendbare Skoda Fabia R5. De Tsjech hield lang de kop vast, tot Dani Sordo (Hyundai i20) voorbijkwam en de tijd scherper zette. Enkel Ott Tänak (Toyota Yaris) ging nog sneller over het parcours en pakte dus een nieuwe besttijd. Zijn 44ste al dit jaar. Later kwam een 17-jarige nog heel dicht bij de tijd van Ogier. Kalle Rovanpera klokte een tweede tijd, op amper een tiende van zijn eerste scratch. Ook Ole Christian Veiby kwam nog dicht, op twee tiende van de kp-winnaar

Sébastien Ogier (Ford Fiesta) opende met een zesde tijd. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) klokte een zevende tijd. De eerste zeven rijders bleven binnen de seconden. Thierry Neuville was pas dertiende op 2 tellen van de eerste leider.

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) ramde een strobaal en liet de motor even afslaan. Het is nog even afwachten of er nog een straftijd bijkomt na zijn foutje. 

Nog erger verging het Jourdan Serderidis die een privé-WRC inzet. In zijn Ford Fiesta van M-Sport reed hij lek op een borduur.

Update*: heel wat R5-wagens nestelden zich later op de avond nog tussen het WRC-geweld.

Morgen zijn er zes proeven, voornamelijk tussen de wijnranken langs de Moezel.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 16 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons