van der Horst

Duitsland: Tänak heerst, Neuville in de verdediging

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na elf van de achttien proeven blijft Ott Tänak in de "hotseat" om zichzelf op te volgen in de Rally van Duitsland. De Est behield zijn voorsprong op Sébastien Ogier. Thierry Neuville krabt zich ondertussen in het haar en heeft alle moeite om een jagend peloton af te houden. Meer zelfs, hij zakt van drie naar vier.
  • LTF
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Tänak (Toyota Yaris) was lang niet zo heersend als gisteren. Wellicht heeft zijn startpositie daar iets mee te maken, want de achterliggers profiteren optimaal van een properder wegdek. Toch blijft de Est sneller dan zijn dichtste concurrent Sébastien Ogier (Ford Fiesta), die toch enkele modeste pogingen waagt om dichter te komen. Op dat vlak doet de Fransman het een pak beter dan Thierry Neuville (Hyundai i20).

De Belg komt hoegenaam niet in de buurt van de toptijden. De mannen voor hem snellen verder weg terwijl een peloton de Belg opjaagt. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), Dani Sordo (Hyundai i20) en Esapekka Lappi (Toyota Yaris) graaiden elk een besttijd mee en komen zo in strijd voor de derde podiumstek. Neuville moet zich gaan reppen want op de slotproef ging Latvala hem voorbij. "Ik heb problemen met het differentieel, en dat zo zijn voor de rest van het weekend", sakkerde Neuville. "Ik druk nochtans heel hard door, maar het werkt niet." Hyundai heeft het moeilijk. Ook Andreas Mikkelsen strijdt meer met de wagen dan met de Duitse wegen. De Noor heeft alle moeite om zich in de top tien de handhaven.

Tänak leidt dus voor Ogier, met 14.1 seconden. Neuville is dus vierde, op een tiende van van Jari-Matti Latvala, weliswaar op dik veertig seconden van de leider. Dani Sordo volgt op bijna twee seconden van Neuville en moet dus zijn kopman gaan bijstaan deze middag. Esapekka Lappi volgt op 8 seconden van de Belg. De Oostkantonner kan dus zowaar straks naar plaats zes zakken.

In WRC2 leidt Eric Camilli (Ford Fiesta) opvallend na tien proeven. Hij profiteerde van problemen bij Jan Kopecky en Yoann Bonato om de kop te pakken. De Pool Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta) volgt op 20 tellen. Opvallend, een één-twee voor Ford.

Foto: Hyundai Motorsport en TGR WRC GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 18 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons