van der Horst

Duitsland: Tänak leidt na blauwdruk ochtendlus

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
De Est Ott Tänak leidt na de openingsdag in de Rally van Duitsland, de tiende rally van het WRC. Enkel Thierry Neuville houdt het spoor vast.
Thierry Neuville
Thierry Neuville
Een blauwdruk van de ochtendlus werd het deze middag. Thierry Neuville (Hyundai) ging met de eerste proef van de middag aan de haal, Ott Tänak (Toyota) met de volgende twee. Maar in tegenstelling tot deze ochtend diepte de Est zijn voorsprong niet uit. Neuville kwam vier tienden terug en staat nu op 2.8 seconden. De Belg is zowat de enige die volgt want Sébastien Ogier (Citroën) volgt al op 22.1 seconden.

Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Een groot gat gaapt er niet. Kris Meeke (Toyota) volgt  op een dikke drie seconden van het podium en Jari-Matti Latvala zit er kort op. Daarachter zit wel een gat met Andreas Mikkelsen (Hyundai), op veertig seconden van de kop. Daarna hangen Esapekka Lappi (Citroën) en Gus Greensmith (Ford), gevolgd door Dani Sordo (Hyundai) die schakelingproblemen had en zo vooraan wegviel, De rest zit al op een minuut, en meer, van de kop.

Leider in R5 was vrijdagavond nog altijd Kalle Rovanperä, maar die ging zaterdagochtend wel van de baan. De Belgen staan nog steeds dicht bijeen met Guillaume de Mévius en Sébastien Bédoret in de top en amper tellen van elkaar.
 
Foto: Sandro Delaere, Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing WRC

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 23 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons