van der Horst

Duitsland: Tänak neemt ochtendlus op vrijdag voor zich

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na vier van de achttien proeven in de Rally van Duitsland gaat Ott Tänak voorop met drie besttijden op vier. Thierry Neuville is voorlopig derde, in het spoor van Sébastien Ogier.
Op de openingsproef openden de belangrijkste titelkandidaten furieus. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) toond zich na 20 kilometer de snelste, maar Thierry Neuville (Hyundai i20) moest amper een secondje toegeven. Ogier nam daarmee even de leiding maar moest die evensnel terug afstaan.

Ott Tänak (Toyota Yaris) toonde zich namelijk op de tweede en derde proef van de ochtendlus de beste. Zelfs op de korte proef van Wadern-Weiskirchen wist ging flink uit te lopen, wat aangeeft dat de Toyota uitermate snel is en voldoende grip biedt om uit de korte bochten weg te accelereren. Hij heeft 7.2 tellen voorsprong op Ogier en 10.9 seconden op Neuville . "Ik had wat last van zowel onder- als overstuur. Ik kreeg ook wat olie op de voorruit, wat het wat moeilijker maakte. Ik heb ook het gevoel dat ik een laagje stof wegblaas voor de rest", aldus Neuville.

De drie scheiden zich duidelijk af van de rest. Esapekka Lappi (Toyota Yaris), Dani Sordo (Hyundai i20), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) en Elfyn Evans (Ford Fiesta) hangen rond 20 seconden van de leider en vechten een secondeslag uit voor de vierde plaats.

In WRC2 leidt Jan Kopecky (Skoda Fabia), weliswaar op de voet gevolgd door Yoann Bonato (Citroën C3).

Nog opvallend, in het nationale gedeelte, lees de Opel Adam Cup, noteren we een één-twee voor België met Grégoire Munster en Romain Delhez voorop.

Foto: Hyundai Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 17 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons