van der Horst

Duitsland: Tänak op weg naar winst, Ogier laat steek vallen

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Niets of niemand lijkt Ott Tänak nog iets in de weg staan richting de slotdag van de Rally van Duitsland, manche negen van het WRC. Het enige goede nieuws van de dag voor de Belgen was dat Thierry Neuville zich terug voor Sébastien Ogier heeft gezet door een lekke band op zijn Fiesta.
  • LTF
Ott Tânak
Ott Tânak
Zonder ook maar één besttijd te zetten wist Ott Tânak (Toyota Yaris) zijn voorsprong op de tegenstand zaterdagmiddag te vergroten. De Est hield wel bijna constant zijn belagers achter zich, maar de verlossing kwam er op de Panzerplatte toen Sébastien Ogier lek reed en diep in de tussenstand terug viel. 

Dani Sordo/Del Barrio - Hyundai i20 Coupe WRC
Dani Sordo/Del Barrio - Hyundai i20 Coupe WRC
Zijn naaste belager is Dani Sordo (Hyundai i20) die al volgt op 43.7 seconden. De Spanjaard klokte twee besttijden en toont aan dat de Hyundai ook goed kan presteren op het Duitse asfalt. Hij heeft wel maar amper acht tienden voorsprong op Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris). De Spanjaard kan morgen/zondag wel een belangrijke rol spelen, want Thierry Neuville is vierde op 52.5 van de leider.

Hyundai kan nog niet volledig de kaart van het ploegenspel spelen want Esapekka Lappi (Toyota Yaris) volgt op 58.8 seconden. Toyota heeft er in blok een fantastische dag op zitten en toonde zich meesterlijk. 

Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) is alsnog zevende dankzij het wegvallen van Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Craig Breen (Citroën C3). Hij gaat Sébastien Ogier (Ford Fiesta) nog net vooraf, al lijkt de Noor een vogel voor de kat.

In WRC2 leidt de 17-jarige Fin Kalle Rovanpera, na het wegvallen van onder meer Jan Kopecky en Yoann Bonato).

Morgen zijn er nog drie proeven.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 18 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons