van der Horst

Duitsland: Tänak reikt hand naar Duitse hattrick

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak kan morgen nog een beetje genieten van het uitzicht aan de boorden van de Moezel. De Est lijkt op weg naar zijn derde zege op rij nadat Thierry Neuville deze namiddag vooraan wegviel na een lekke band. Ogier kreeg af te rekenen met hetzelfde probleem en wordt op zijn beurt teruggeslagen. Toyota bezet het ganse podium.
Ott Tänak (Toyota) is begonnen met het controleren van zijn wedstrijd en het veilig stellen van een mogelijk nieuwe zege. De Est onderhield wel nog een goed tempo, al duwde hij op de slotproef niet meer door.

Achter hem speelde er zich een fantastische driestrijd af die mogelijks ook het merkenkampioenschap wat kan doen kantelen, want Gazoo Racing heeft nu uitzicht op een volledig podium. Kris Meeke (Toyota) en Jari-Matti Latvala (Toyota) moesten wel nog afrekenen met Sébastien Ogier (Citroën) maar de Fransman verloor net zoals Neuville anderhalve minuut door een lekke band. Meeke volgt op dik een halve minuut, Latvala op een kleine driekwartminuut.

Teemu Suninen - Ford Fiesta
Teemu Suninen - Ford Fiesta
Voor Thierry Neuville die nog een foutje maakte op Panzerplatte II zit er niet veel meer in dan een vierde plaats, tenzij er vooraan nog iets flink foutloopt. De Belg is vijfde - hij ging nog voorbij Mikkelsen, maar heeft nog Dani Sordo (Hyundai) voor zich die zich dus kan laten uitzakken. Achter Neuville buffert Andreas Mikkelsen (Hyundai). De enige dreiging van achteruit zou van Esapekka Lappi (Citroën) moeten komen maar de Fin presteert heel wisselvallig dit weekend. Hij moet nu vooral Ogier bijstaan en zich laten uitzakken indien mogelijk, ook al heeft hij de zesde stek van van Mikkelsen nog in het vizier.

Foto: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons