van der Horst

Duitsland: Tänak soeverein leider na dag 1

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Er staat weerom geen maat op Ott Tänak. De Est is heer en meester op het Duitse asfalt is na zeven van de achttien proeven soeverein leider in de Rally van Duitsland. Thierry Neuville is derde, maar op ruime afstand van de Est.
  • VR Racing
Tänak (Toyota Yaris) ging gewoon door vrijdagmiddag, in het onnavolgbare ritme dat hij meegenomen heeft uit Argentinië en Duitsland. Niemand kan een vuist maken tegen het geweld uit Estland. Hij reeg opnieuw drie besttijden aaneen in de middaglus. Hij heeft nu een voorsprong van 12.1 seconden op Sébastien Ogier (Ford Fiesta). Een klein wonder dat het verschil nog beperkt bleef tot twaalf tellen, gezien het ritme van de Est. Neuville (Hyundai i20) volgt al op 27.4 seconden. "Uiteindelijk was het een perfecte dag. Ik heb geen fouten gemaakt, maar ik weet niet waar het verschil ligt", aldus Neuville.

De Belg houdt maar best het peloton achter zich in de gaten want die zijn nog niet uitgeteld voor het podium. Elfyn Evans, Dani Sordo, Jari-Matti Latvala en Esapekka Lappi zitten in een stevig duel verwikkeld die hun richting Neuville duwen. Zij hangen rond de 40 seconden van de leider.

Zaterdag is een cruciale dag, met de dubbele passage op de gevreesde Panzerplatte, een rollercoaster van 38 kilometer tussen de beruchte Hinkelsteins.

Foto: TGR WRC Gazoo Racing Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 17 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons