van der Horst

Duitsland: Tänak volgt zichzelf op, Neuville redt de meubelen

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
De Est Ott Tänak heeft zichzelf opgevolgd als winnaar van de Rally van Duitsland, de negende manche van het wereldkampioenschap. Hij haalde het op zondag gemakkelijk van Thierry Neuville die na een moeilijke wedstrijd toch een goede zet doet in de WK-tussenstand.
Veel drama nog zondagochtend. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) viel al snel uit de wedstrijd met transmissieproblemen. Nog erger verging het Dani Sordo (Hyundai i20) die zijn wagen de wijnranken instuurde. De Hyundai liep teveel schade op om verder te rijden. De Spanjaard had nochtans Hyundai en Thierry Neuville (Hyundai i20) een grote dienst kunnen bewijzen door voor Sébastien Ogier (Ford Fiesta) te eindigen. Ook Mads Ostberg (Citroën C3) ging van de baan en zorgt opnieuw voor een belabberd resultaat voor Citroën nadat ook Craig Breen (Citroën C3) geen vlekkeloos parcours aflegde.

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak (Toyota Yaris) reed onverkommerd verder. De Est controleerde meesterlijk op de slotdag en volgt zichzelf op als winnaar in Duitsland met een voorsprong van 39.2 seconden op zijn dichtste achtervolger. De Toyotarijder rukt ook met mondjesmaat verder op in de WK-tussenstand met 29 bijkomende punten. Toch is het Thierry Neuville die de beste zaak doet door als tweede te eindigen, dankzij de opgaves voor hem, en vooral door Sébastien Ogier achter zich te houden. De Fransman reed gisteren lek maar wist door de vele opgevers ook op te schuiven in de stand. Neuville mag ook een schouderklopje geven aan Esapekka Lappi (Toyota Yaris) die na een uitstekend weekend als derde eindigde, voor Ogier die alsnog vierde werd, maar de schade nog wist te beperken dankzij kostbare punten op de Power Stage.

Teemu Suninen (Ford Fiesta) eindigde vijfde na een regelmatige koers, voor Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) en Craig Breen. Marijan Griebel was een uitstekende achtste in zijn "oude" DS3 WRC.

In WRC2 won Jan Kopecky in extremis. Alweer een indrukwekkende prestatie nadat hij heel wat tijd verloor door een lekke band op zaterdag.

In de WK-tussenstand zijn er weinig verschuiven. Neuville leidt nog altijd, en telt nu 23 punten voorsprong op Ogier. De volgende rally is die van Turkije in september.

Foto: TGR Gazoo en Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 19 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons