van der Horst

Duitsland: Verstappen wint knotsgekke race

Max Verstappen
Max Verstappen
Het wisselvallige weer zorgde ervoor dat we een onverwacht spannende race kregen in Duitsland die gewonnen werd door Max Verstappen (Red Bull); Sebastian Vettel (Ferrari) die achteraan moest starten behaalde nog een onverwachte tweede plaats en Daniil Kvyat (Toro Rosso) was de verrassende derde. Voor Mercedes werd de thuisrace een echte afgang, zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas gingen in de fout.
Een regenbui op de middag zorgde ervoor dat de piste er nat bijlag bij de start van de Grote Prijs van Duitsland te Hockenheim en er achter de safety car verschillende verkenningsronden werden afgelegd. De start werd alsnog stilstaand gegeven en onmiddellijk namen de beide Mercedes rijders de kop met Hamilton voor Bottas met Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) verrassend op de derde plaats. Ondertussen was Charles Leclerc (Ferrari) begonnen aan een opmars die hem tot achter de leider Hamilton bracht, maar in de dertigste ronde verloor de Monegask de controle over zijn Ferrari en belandde in de bandenmuur.

Even later ging Hamilton in dezelfde bocht als Leclerc van de baan en beschadigde de voorvleugel van zijn Mercedes. De Brit maakte dan nog een fout bij het binnenkomen van de pits en kreeg daarvoor een penalty van 5 seconden. Ook Nico Hülkenberg (Renault) schoof van de baan en zag zo een mogelijke podiumplaats in rook opgaan. Ook de Renault van Daniel Ricciardo zou het einde van de race niet halen. Van al die heisa profiteerde Max Verstappen om de leiding over te nemen met een geruststellende voorsprong op Lance Stroll (Racing Point).

Daarna zagen we beide Mercedes rijders rond gaan, voor Bottas eindigde zijn race daar maar Hamilton kon doorrijden en kwam uiteindelijk als elfde over de streep. Met nog vijf ronden te gaan werd de race nogmaals vrijgegeven en in een finale sprint pakte Vettel nog de tweede plaats, terwijl hij als negentiende was gestart. Kvyat eindigde op het podium en Stroll pakte de punten van de vierde plaats. Carlos Sainz (McLaren), die ook een slipper maakte, werd toch nog vijfde. In de strijd voor de zesde plaats raakten Alexander Albon (Toro Rosso) en Pierre Gasly (Red Bull) elkaar met een opgave van de Fransman tot gevolg. Albon werd niet bestraft en mag de zesde positie behouden.

De Alfa Romeo’s van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi kwamen als zevende en achtste over de finish maar beide rijders kregen een halve minuut straftijd en zakken zo buiten de top tien. Romain Grosjean (Haas) werd zo zevende voor Kevin Magnussen (Haas) en Hamilton die zo alsnog twee puntjes pakte. Het laatste puntje ging naar Robert Kubica, het eerste voor Williams dit jaar.

Foto: Georges De Coster



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons