van der Horst

Duitsland: Vettel neemt het op voor aartsrivaal Hamilton

Sebastian Vettel vanochtend bij aankomst op het circuit
Sebastian Vettel vanochtend bij aankomst op het circuit
Sebastian Vettel nam het op voor Lewis Hamilton, nadat laatstgenoemde "gekke" opmerkingen maakte na de laatste race in Groot-Brittanië. Na de wedstrijd, waarbij Hamilton in de eerste ronde in de rondte werd geknikkerd door Vettel's teamgenoot Kimi Räikkönen, noemde hij het "een interessante tactiek van Ferrari." Ondertussen heeft de Mercedes-coureur deze opmerking ingetrokken via zijn sociale media accounts. Vettel, die de race won en zijn voorsprong op de Brit vergrootte met acht tellen, noemde de uitspraak van zijn aartsrivaal een menselijke reactie.
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Gevraagd naar zijn mening over de uitspraken van de Engelsman liet Vettel weten dat het voor hem geen probleem was. "Natuurlijk is het een beetje gek om het te zeggen maar dat is racen", zei de viervoudige wereldkampioen tijdens de persbabbel in Hockenheim. "Iedereen van ons heeft dit wel een keer meegemaakt en het is nooit fijn om aangereden te worden zonder dat je zelf fout treft. Het is best okay om uw mening te uiten, ook al is die niet juist of is het onredelijk. Het is mensenlijk, dus voor mij is de kous af." Ook Ferrari heeft een punt gezet achter dit conflict en aanvaardde Hamilton's excuses via hun twitter-account.

Foto's: Racing International Photography

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 19 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons