van der Horst

Duivelsberg: De laatste loodjes

Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Het BK-rallycross sluit komend weekend op de Duivelsberg in Maasmechelen het seizoen af. De Belgische en de BelNed Cup-kampioenen waren reeds gekend tijdens de voorlaatste ontmoeting, maar er zijn hier en daar nog vice titels en podiumplaatsen te vangen. Op zaterdag zijn de Regionale VAS-piloten aan de beurt om hun laatste wedstrijd af te werken met nog een titel in klasse B als inzet. Ook hier zijn de andere kampioenen reeds gekend.
Davy Van Den Branden (Citroën DS3 Super1600)
Davy Van Den Branden (Citroën DS3 Super1600)
De Duivelsberg in Opgrimbie wordt dus het toneel voor de seizoenafsluiter. De titels in het Belgisch kampioenschap en de BelNed Cup in Super1600 zijn voor Steve Otzer en diens Citroën Saxo. Davy Van Den Branden is met zijn Citroën DS3 reeds zeker van het zilver terwijl het brons is weggelegd voor Yves Teelen (Peugeot 208) aangezien Dennis Remans vroegtijdig afhaakte met het oog op 2019. Verder zijn er nog Nick Vanalken, Jordy Putzeys, Peter Barnhoorn en Nederlander Willem Veltman die de top 5 nog moeten rond maken.

Kristof Bex (Volvo S40) voor Steve Volders  (Ford Fiesta)
Kristof Bex (Volvo S40) voor Steve Volders (Ford Fiesta)
In de SuperNationals -2 liter was Martijn Vanhove in zijn snelle BMW M1 de snelste van het seizoen terwijl de overige podiumplaatsen worden ingenomen door Kurt Lambers in zijn BMW M3 en de Seat Ibiza van Bart Coninx.
Dat de titel bij de SuperNationals +2 liter richting Luc Maris en zijn gekende Volvo S40 ging stond ook reeds vast na de wedstrijd van afgelopen maand. Kersvers Europees kampioen Steve Volders (Ford Fiesta) en Zoldernaar Kristof Bex (VolvoS40) moeten nog onderling uitmaken wie op welke podiumplaats zal staan.

SsangYong Ladbrokes SRX Cup
SsangYong Ladbrokes SRX Cup
Ook SsangYong is opnieuw van de partij om hun manche van de Ladbrokes SRX Cup af te werken. Voordien werden er al races verreden in Maasmechelen, Mettet, Valkenswaard en Arendonk.

Op zaterdag wordt de achtste en laatste wedstrijd voor het VAS-kampioenschap betwist worden. Hierin zijn na Arendonk reeds 2 van de 3 kampioenen gekend; namelijk Didier Dexters in de Klasse A -1600 en Rudy Loodts in de Promoklasse. In de overige klasse B +1600 gaat de titelstrijd nog tussen de BMW’s van Andy Leysen en Jonas Kemps.

Foto's: Johnny Loix
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op vrijdag 5 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Maasmechelen.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons