van der Horst

Dumas en Duval aan de start voor Core Autosport in Daytona

Romain Dumas
Romain Dumas
Nadat ze eerder al de overstap aankondigden naar de protoype klasse heeft Core Autosport onlangs zijn rijdersbezetting voor de 24 uren van Daytona bekend gemaakt. Naast vaste rijders Jon Bennett en Colin Braun doet Core nu een beroep op twee grote namen uit de endurance racerij: Romain Dumas en Loïc Duval. Beiden zullen tijdens de etmaalrace eind januari, de traditionele opener van het seizoen, Bennet en Braun bijstaan.
  • STX Motorhomes
Loïc Duval
Loïc Duval
Dumas, gewezen fabriekspiloot bij Porsche, won in 2016 het WEC en de 24 uren van Le Mans, een race die hij eerder ook al in 2010 en 2013 won. Ook heeft de Fransman de etmaal races op Spa en op de Nürburgring op zijn naam staan. Duval, Audi-fabriekspiloot en eveneens Fransman, won in 2013 het WEC en Le Mans. Beiden hebben overigens afgelopen seizoen WEC-ervaring opgedaan met de Oreca 07-Gibson het model waarmee Core aan de start komt in het 2018 WeatherTech SportsCar Championship. Voor Duval is het zijn debuut in Daytona, Dumas deed reeds vijfmaal mee met als beste resultaat tweemaal een derde plaats. De 24 uren van Daytona, met onder ander Fernando Alonso aan de start, wordt gereden op 27-28 januari. 

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 3 december 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons