van der Horst

Dušan Borković bevestigt Honda Civic-zitje bij Proteam Racing

Dušan Borković - Honda Civic WTCC Proteam Racing
Dušan Borković - Honda Civic WTCC Proteam Racing
Dušan Borković bevestigde zopas dat hij ook volgend jaar in het WTCC aan de bak komt. Zoals enigszins verwacht meldde de Serviër vandaag dat hij het stuur van Mehdi Bennani's Honda Civic overneemt en bij het Proteam Racing aan de slag gaat.

Dusan Borkovic
Dusan Borkovic
Borković die zijn eerste WTCC-seizoen door een handkwetsuur niet kon rond maken, reed vorig jaar voor rekening van Campos Racing waar hij Fransman Hugo Valente als teammaat naast zich had. De Serviër raakte geregeld betrokken bij incidenten maar redde zijn seizoen met een knappe en verdiende tweede plaats in Suzuka achter winnaar Gabriele Tarquini. Laatstgenoemde wordt dus dit jaar een merkgenoot van de Serviër, net als Tiago Monteiro, Norbert Michelisz (Zengo Motorsport) en Rickard Rydell (Nika Racing)

"Dit is mijn tweede, hopelijk betere seizoen, met een nieuwe wagen en dito team' aldus Borković in een eerste reactie. "Er wacht me wel wat werk om te wennen aan de Honda Civic en tijdig klaar te staan voor de pre saison tests. Ik ben er alvast in geslaagd om een plaatsje voor mijn 2.07m te vinden in de Honda-cockpit , maar eigenlijk zouden ze er toch wel eentje op mijn maat mogen bouwen!" grapte de Serviër.
"Ik heb altijd al voor Honda willen racen, een merk dat  geschiedenis heeft geschreven in de racerij. Voorts prijs ik me ook gelukkig dat mijn sponsors, mijn land en mijn stad Pancevo de mogelijkheden hebben erkend om zichzelf via de racewereld te promoten. Ik hoop dan ook dat de Servische  vlag ook dit jaar boven het erepodium wordt gehesen" aldus  Borković nog.

Mehdi Bennani van zijn kant vond eerder al onderdak bij het nieuwe Sebastien Loeb Racing-team en bemant in 2015 dan ook een van de vijf Citroën C-Elysées.

Foto: FIA WTCC & Dušan Borković




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 16 januari 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons