van der Horst

Dusan Borkovic geeft noodgedwongen forfait voor Macau

Dusan Borkovic - Campos Racing
Dusan Borkovic - Campos Racing
Dusan Borkovic moet verstek geven voor de finaleraces in Macau, midden november. De boomlange Serviër sukkelt reeds geruime tijd met steeds heviger pijn aan de hand na een clash met René Münnich in Beijing. Hierdoor enigszins gehandicapt, nam hij daarna toch nog deel aan de WTCC-meetings in Shanghai en Suzuka. Aangezien het letsel verergert acht Borkovic het wijselijker tijd te nemen voor een volledig genezingsproces, liever dan bijkomende risico's te nemen op de toch al verraderlijke stratenomloop in Macau. Al valt niet uit te sluiten dat er meer aan de... hand is.
Dusan Borkovic
Dusan Borkovic
De kwetsuur opgelopen in de Chinese hoofdstad weerhield Borkovic er niet van om in Suzuka zijn beste resultaat van het (debuut)seizoen neer te zetten. Dankzij de omgekeerde startgrid mocht de Serviër toen in race 2 vanop de tweede plaats van start, een positie die hij moeiteloos tot op de finishlijn wist vast te houden.

Een ongezien exploot in Servië, waar de 2,07m lange piloot dan ook als een held werd binnengehaald. De ontvangst die de man bij zijn terugkeer uit Japan genoot neemt echter niet weg dat wellicht ook ernstige financiële problemen tot de beslissing hebben geleid om niet in Macau te rijden. In de nationale pers stelde Borkovic vandaag zijn sponsors erg dankbaar te zijn maar anderzijds zei hij teleurgesteld te zijn niet meer financiële steun te kunnen vinden voor een seizoen tegen de absolute toerwagentoppers. Zo te horen rekent onze man op een klein wonder, wil hij er in 2015 opnieuw bij zijn.

Foto's: Hans van Onsem en Dusan Borkovic



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 4 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons