van der Horst

Dutch Fun Festival: Kevin Caprasse wint de laatste Hankook Qualifying Trophy

Kevin Caprasse
Kevin Caprasse
Kevin Caprasse heeft op het TT Circuit Assen zijn derde Hankook Qualifying Trophy van het jaar geboekt door de snelste rijder te zijn op het Nederlandse circuit. De rijder van de #149 Socardenne by Milo bleek in de slotfase van de sessie amper 90 duizendsten van een seconde sneller dan zijn teamgenoot Lorenzo Donniacuo (#280 Socardenne by Milo). Niemand deed dit jaar beter dan de drie beste chrono’s van de Luikenaar!
Socardenne by Milo - VW Fun Cup
Socardenne by Milo - VW Fun Cup
Na de dubbel op het circuit, eindigde Socardenne by Milo met de… drie wagens vooraan tijdens het traditionele kwalificatiespel dat de startgrid bepaalt! De opdracht was om de snelste tijd te realiseren met een gokart. Het team van Socardenne by Milo was ongenaakbaar en plaatste de #280 (Lorenzo Donniacuo-Tom Rensonnet-Benoît Visnovsky) op pole positie voor de race op zondag, voor de #149 (Kevin Caprasse-Benjamin Kaivers-Christophe Nivarlet) en de #289 (Kevin Balthazar-Romain Degeer-Matts Breckpot).

De #65 Leader Racing (Paul Theysgens-Mardeen Benjamin-Nygel Verhaeren) veroverde de pole in de Fun-klasse, terwijl de #219 CG Racing (Laurent Dufrasnes-William Godefroid) vooraan start in de Pure-categorie. Bij de Biplaces is de eerste startpositie voor de #323 TML Racing (Baudoin De Liedekerke-Xavier De Liedekerke-Charles Bernard Heger-Sylvain De Liedekerke-Florent De Liedekerke)!

In totaal hebben 34 wagens deelgenomen aan de laatste kwalificatiesessie van het seizoen 2019 van de VW Fun Cup powered by Hankook. Het begin van de sessie vond plaats op een natte asfaltlaag, maar de omstandigheden verbeterden naarmate de sessie vorderde, in die mate zelfs dat de beslissing pas in het laatste halfuur viel! Kevin Caprasse en Lorenzo Donniacuo profiteerden van de slipstream op het snelle circuit van Assen en lieten de dubbel noteren voor Socardenne by Milo. Het laatste woord was voor Kevin Caprasse op de #149, die op die manier zijn derde Hankook Qualifying Trophy van het seizoen greep, een beloning voor de rijder die de beste tijd realiseert tijdens de kwalificatie. “Samen met Lorenzo speelden we met succes het spel van de slipstream, aangezien we de klok stopten met minder dan een tiende van een seconde verschil”, legt de drievoudige poleman uit. “We hebben het spel intelligent gespeeld. Het plan was om samen een tijd neer te zetten, omdat de slipstream een belangrijke rol speelt in Assen. We wisten niet goed wie van ons aan het langste eind zou trekken en gelukkig kwam ik als snelste rijder naar boven.”  

Het opmerkelijkste incident van de kwalificatie was de aanrijding van de #365 Carpass LRE by DRM met een andere deelnemer. Goed nieuws, want de auto die de leiding inneemt in het Biplace-klassement kwam een halfuur voor het einde opnieuw op het circuit, maar het viertal Stéphane Lémeret-Alexis Van De Poele-Philippe Reynens-Miguel Coppieters had deze tegenslag in de titelstrijd kunnen missen als kiespijn!

De laatste start van het seizoen in de VW Fun Cup powered by Hankook wordt zondag om 9.20u gegeven, voor een race over acht uur. De tussenstand kunt u rechtstreeks volgen via de website www.ris-timing.be.

VW Fun CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 2 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dutch Fun Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons