van der Horst

Dutch Power Pack Festival: Nabeschouwing NGT Racing

Voor de derde maal dit seizoen gaven alle Porsche-liefhebbers afspraak voor de gloednieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Op de omloop van Assen, in het Noorden van Nederland, stonden opnieuw drie races op het programma, twee sprints en één langere race met rijderswissel. Met één zege en drie podiumplaatsen was het tweede Nederlandse weekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor NGT dus opnieuw een geslaagde verplaatsing.
NGT zet dit seizoen twee Porsche 997 GT3 Cup in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in. In Assen zagen we enkele verschuivingen binnen het team van NGT. Christiaan Frankenhout was na zijn verplichtingen in de 24 Uur van de Nürburgring terug, maar naast hem zat voor de gelegenheid de Nederlandse journalist Sandor van Es. In de wagen met startnummer #10 kreeg Melroy Heemskerk voor de gelegenheid het gezelschap van Mark Rooker.

Opvallend was de snelle aanpassing van nieuwkomers Sandor van Es en Mark Rooker in Assen. In de kwalificatie verraste Van Es door de polepositie te behalen, maar jammer genoeg koste een lekke band de zege aan de man die dagdagelijks de pen hanteert. “Erg jammer natuurlijk, op een haar na was de zege binnen. Maar ja, ook dat is racen”, bleef van Es filosofisch, terwijl hij alsnog een vijfde stek uit de brand sleepte. Wie optimaal kon profiteren van de lekke band was Mark Rooker die meteen naar de zege kon rijden en NGT meteen een vijfde zege van het nog jonge seizoen bezorgde.  

In de race voor de professionals op zondag tikten Christiaan Frankenhout en Melroy Heemskerk als tweede en derde aan, op amper enkele seconden van de Belgische winnaar Jeffrey Van Hooydonck. Heemskerk handhaaft zich mede door deze derde stek in de top 3 van het kampioenschap op een overbrugbare afstand van de leiders.

Tijdens de lange race, waar de rijders elkaar halverwege afwisselen, konden Melroy Heemskerk en Mark Rooker een knappe tweede plaats uit de brand slepen. Het eerste weekend van Rooker was met een zege en een zilveren medaille in Assen dan ook meer dan geslaagd. Op de zesde plaats vonden we Christiaan Frankenhout en Sandor van Es terug, een nieuwe lekke band, sloeg hen van twee naar zes.

De volgende afspraak van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux  is de meeting op Circuit Zolder naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de Limburgse omloop. Tijdens de Zolder Grand Prix 50 Years, zal ook de Porsche 911, die eenzelfde 50ste verjaardag viert, uitgebreid in de kijker gezet worden. Reden te meer voor alle liefhebbers van het merk om op 29 en 30 juni naar Zolder af te zakken en onder meer te genieten van drie nieuwe races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux!

NGT Racing press



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons