van der Horst

Dutch Power Pack Festival: Nederlandse Koninginneklasse staat opnieuw voor een moeilijke seizoen

Las Moras Racing Team - Chevrolet Camaro GT4
Las Moras Racing Team - Chevrolet Camaro GT4
Het wil het Dutch GT kampioenschap dat openstaat voor wagens volgens het GT4 reglement, maar niet lukken om een waardig deelnemersaantal aan de start te krijgen. Ondanks dat de eerste manche op het circuit van Assen ook meetelde voor de Avon European GT4 Trophy daagden amper 10 wagens op, de internationale inzet bleef beperkt tot vier deelnemers. De Nederlanders waren wel heer en meester in hun thuisland en wonnen alle drie races. De man van het weekend was Duncan huisman die zowel zijn sprintrace als de endurance wedstrijd won met de Chevrolet Camaro.
In het Nederlandse kampioenschap wordt er dit jaar gereden met een Pro-Am equipe per wagen. De professionele rijders en de amateurs rijden ieder eerst een sprintrace waarna beiden de wagen delen voor de endurance race.  Duncan Huisman vertrok met zijn Camaro van op de pole in de race voor de profs en reed van start tot finish aan de leiding. Ricardo van der Ende drong in het begin van de race nog wat aan maar al snel stelde de BMW rijder zich tevreden met de tweede plaats. De derde positie was voor Cor Euser (Lotus Evora), die bij de start twee plaatsen verloor deze tijdens de race kon herwinnen.

Uitslag sprint 1

1. Duncan Huisman (Chevrolet Camaro)  14 ronden
2. Ricardo van der Ende (BMW M3) op 4.133
3. Cor Euser (Lotus Evora) op 10.537
4. Adam Christodoulou (Porsche 911 GT4) op 12.209
5. Jan-Joris Verheul (BMW M3) op 12.561

De tweede race waar de amateurs aan de start kwamen kende een spannender verloop. Vooreerst moest de rollende start overgedaan worden daar de wagens niet netjes opgesteld toekwamen naar de startlijn, wanneer de wagens dan definitief groen licht kregen, verloor Bernhard van Oranje direct de leiding aan de Porsche van Viebahn. De Porsche werd achterna gezeten door de twee Ekris BMW’s van de prinsen Van Oranje tot Bernhard de Duitser in de fout dwong en de leiding overnam. De tweede BMW verliet de race nadat de Chevrolet van Nooren te laat remde en in de BMW knalde. Op het einde van de race kon ook Braams nog met zijn Chevrolet voorbij de Porsche geraken en alzo tweede worden.

Uitslag sprint 2

1. Bernhard van Oranje (BMW M3) 14 ronden
2. Luc Braams (Chevrolet Camaro) op 7.770
3. Joerg Viebahn (Porsche 911 Cup GT4) op 7.904
4. Marc Rooker (Porsche Cayman) op  19.972
5. Rob Severs (Lotus Evora) op 27.213

Voor de hoofdrace nemen de Pro rijders de start en het is opnieuw Huisman die het snelst weg was voor van der Ende en Euser. Terwijl Euser de tweede plaats overnam parkeerde Christodoulou zijn brandende Porsche naast de baan. Ook de Corvette van Snoeks zou het niet veel langer volhouden en gaf op met een mechanisch defect. De posities wijzigden niet meer en ook de rijderswissel bracht geen verandering in de posities van de koplopers. Huisman/Braams wonnen voor Euser/Severs en van der Ende/B. van Oranje. De volgende race vindt plaats in het kader van de Masters of Formula 3 op Zandvoort begin juli en hopelijk voelen zich dan meer rijders geroepen om deel te nemen.

Uitslag endurance race

1. Duncan Huisman/Luc Braams (Chevrolet Camaro) 18 ronden
2. Cor Euser/Rob Severs (Lotus Evora) op 7.419
3. Ricarco van der Ende/Bernhard van Oranje (BMW M3) op 8.155
4. Jan-Joris Verheul/Pieter Christiaan van Oranje (BMW M3) op 47.345
5. Mauro Marques/Fabio Mota (Aston Martin Vantage V8) op 1:23.620  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons