van der Horst

Duval en Pauwels tekenen present op de tweede afspraak in Mettet

François Duval - VW Polo Supercar
François Duval - VW Polo Supercar
Komende zondag heeft op het Circuit Jules Tacheny in Mettet de tweede wedstrijd plaats van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Twee wedstrijden binnen drie weekends om dan de derde race van het seizoen pas op 19 juli te rijden, lijkt ons niet onmiddellijk een ideale kalenderindeling, maar dat heeft zo zijn redenen.
  • Skylimit Events
Koen Pauwels
Koen Pauwels
In Maasmechelen mag er gedurende drie maanden niet worden geracet en de buitenlandse verplaatsing richting het Duitse Buxtehude verviel omdat deze datum te dicht in de buurt van het World RX kwam. Zodoende wordt het BK Rallycross ingekort tot vijf weekends, waarvan vier in Maasmechelen en dit zonder schrapresultaat.

Ulrik Linnemann - Peuget 207 S2000
Ulrik Linnemann - Peuget 207 S2000
De deelnemers mogen komende zondag voor de eerste maal een wedstrijd betwisten voor het BK Rallycross in Mettet. Een nieuwe ontdekking voor diegenen die er vorig seizoen niet bij waren tijdens de manche voor het EK en WK Rallycross en een goede training voor de piloten die zich gaan inschrijven voor de tweede manche van het World RX en de opningswedstrijd van het European RX, want de omloop werd deels hertekend. Wie dacht dat er verschillende WK en/of EK piloten komen trainen, is er aan voor de moeite, want op Linnemann in de Super1600 en François Duval bij de Supercars na zijn er geen extra inschrijvingen.

De Deen Linnemann zal het de Belgische Super1600-top vrij lastig maken. Vooral Davy Van den Branden zal meer dan waarschijnlijk uitkijken naar een van zijn concurrenten tijdens zijn Europese campagne.

Jochen Coox - Jos Jansen
Jochen Coox - Jos Jansen
François Duval is meer dan waarschijnlijk ook iets van plan voor de komende WK manche in eigen land, want hij komt met een Citroën DS3 het Belgisch peloton eenmalig vervoegen. Ook Koen Pauwels tekent paraat voor deze wedstrijd en meteen zijn Coox, Jansen & co verwittigd en zal het drummen worden voor een plaats op het podium.  


Foto's: Johnny Loix - Georges De Coster - WorldRXDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Nationaal op woensdag 18 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons