van der Horst

Duval in Franse WK manche met Peugeot 208 van Pailler Competition

François Duval - Peugeot 208 Supercar Pailler Competition
François Duval - Peugeot 208 Supercar Pailler Competition
Net als Yvan Muller zal ook François Duval zijn opwachting maken tijdens de negende manche van het WK RallycrossRX. Deze wordt begin september verreden in het Franse Lohéac. Onze landgenoot was dit jaar reeds onderweg met een ex Sverre Issachsen Ford Focus in Mettet en won een manche van het Frans kampioenschap in een Peugeot van Pailler Competition
  • Skylimit Events
François Duval, winnaar van de Belgische EK manche in 2010 tijdens zijn debuut, duikt sporadisch op in Rallycross en lijkt zich meer en meer in te burgeren in deze spectaculaire autosportdiscipline. Na zijn zege in Maasmechelen met een Ford Focus van Koen Pauwels was hij nadien nog eens te zien in Maasmechelen met een Peugeot 207 van Pailler en de WK manches in Mettet met een VW Polo en een Ford Focus.

François Duval - Ford Focus Supercar
François Duval - Ford Focus Supercar
Duval was ook actief in het Franse Rallycrosskampioenschap met een Peugeot 208 van Pailler Competition waarin hij recent een wedstrijd won in Faleyras. Onze landgenoot kent dus zijn team vrij goed en gezien het feit dat Pailler Competition nog twee Peugeots 208 in de strijd gooit voor het EK Rallycross RX bevindt hij in goed gezelschap.     

Pailler Competition is het team rond ex Europees kampioen Jean-Luc Pailler en zijn zonen Fabian en Jonathan. Zij rijden het volledige Europees RX en staan momenteel respectievelijk vijfde en zevende in de tussenstand. Pailler was ook met Duval aanwezig in het Franse Faleyras waar onze landgenoot deze race voor het Frans kampioenschap won. Duval komt dus goed voorbereid aan de start van de Franse manche binnen het WK RX.

Foto's: RallycrossRX - Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 22 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting France.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons