van der Horst

DVB Racing aan de aftrap van prestigieuze nieuwe Porsche merkencup

Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
Na enkele jaren waarin onze circuitsport wat zocht naar een echt topkampioenschap, kondigt 2013 zich bijzonder goed aan. Naast een eenzitterkampioenschap, met de Formule Renault 1.6 NEC Junior, start begin mei ook een gloednieuwe merkencup op de omloop van Spa-Francorchamps. De Benelux Porsche Carrera Cup zal zes meetings voor spektakel zorgen, spektakel met de beste Nederlandse en Belgische rijders en teams. Het mag dan ook niet verwonderen dat DVB RACING mee aan de start van deze gloednieuwe merkencup wil verschijnen.
De GT3 Cup Challenge Benelux is een samenwerking tussen GT3.nl van Paul van Splunteren en ProSpeed Competition van Rudi Penders. Hun band met Porsche hoeft geen bijkomende uitleg. Zij slaagden er voor hun project van het nieuwe sprintkampioenschap met de legendarische Porsche 911 dan ook snel in om de steun en medewerking van de Nederlandse en Belgische invoerder te verkrijgen. Ook Porsche Motorsport gaf zijn ja-woord en zo is de basis van het nieuwe kampioenschap uiteraard bijzonder sterk. Het kampioenschap staat open voor de Cup-versie van de Porsche 996 en 997, waarbij de wagens perfect conform aan het reglement van de Porsche Cup moeten zijn. Het concept van de races met de 911 die zijn 50ste verjaardag viert, is wereldwijd bekend.

Frank Thuriaux , de teammanager van DVB RACING kent een drukke winter, maar het is overduidelijk dat het team met de gloednieuwe ateliers in Willebroek, dergelijke kans niet wil laten schieten.

“Ik ben als teammanager en autosportliefhebber enorm blij dat er in ons land een dergelijke merkencup komt. Sprinten met identieke wagens is racen pur sang, meer nog, het is de essentie van de circuitsport”, aldus de man die het team in goede banen leidt. “Bovendien gaat het hier om een merkencup met één van de meest prestigieuze GT-merken in de wereld, Porsche. Het is een kans die wij als team niet aan ons willen laten voorbij gaan. Voeg daar nog bij dat de organisatoren er in geslaagd zijn een zeer aantrekkelijke kalender voor te stellen. Dan is de vraag niet meer of je deelneemt, maar wel met hoeveel wagens. Daarom investeerde DVB RACING in een nieuwe Porsche 997 (911) GT3 modeljaar 2012 en een iets oudere wagen van 2007. Onze ambitie is uiteraard met snelle rijders, mee het spektakel van dit schitterende kampioenschap te verzorgen.”

DVB RACING zet dus twee Porsche 997 (911) GT3 in en praat al met diverse partijen om het seizoen samen af te werken. Het team neemt daarbij niet alleen het sportieve en technische aspect voor zijn rekening, DVB RACING is ook op marketing en PRvlak sterk ontwikkeld om rijders en hun partners een sterke samenwerking aan te bieden.

Tekst & foto: DVB Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 22 februari 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons