van der Horst

DVB RACING actief op diverse fronten

Jeffrey Van Hooydonk - DVB Racing
Jeffrey Van Hooydonk - DVB Racing
DVB RACING is zonder meer één van de groeiende krachten in de Belgische autosport. Het team won vorig seizoen de première van de Porsche Cup Challenge Benelux en zal dit seizoen op minstens drie fronten actief zijn. Uiteraard wordt de titel in de snelste merkencup van de Benelux verdedigd, maar ook BGDC en BRCC staan op het menu van het team met basis in Willebroek.
Dit weekend start het nationale autosportseizoen en meteen is het vol huis in Spa-Francorchamps. Niet minder dan 80 wagens zijn ingeschreven voor de eerste manche van het BGDC, een uithoudingskampioenschap waar vooral de kleinere budgeten aan de bak komen.

“Maar de competitie is zeer belangrijk in de autosport, want het vormt de basis van alles wat zich hogerop bevindt”, legt Frank Thuriaux, de teammanager van DVB RACING uit. “Je vindt er de echte liefhebbers, maar ook heel wat jonge kerels uit de karting en wat grotere namen bij elkaar. Het is bovendien een competitie met een zeer goede sfeer en dat is ook meegenomen.”
Dit weekend wordt dus de aftrap van de competitie gegeven met kwalificaties en race op zaterdag. “Wij zetten een BMW in de BGDC in, voor Van der Horst Racing, met als rijders Gerard Van der Horst en William Van Deynzen”

Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
Eind april is Zolder dan weer het theater voor de eerste wedstrijd van het BRCC, het Belgische omloopkampioenschap. DVB RACING zal er met meerdere wagens van start gaan, maar het speerpunt is zonder meer de Ferrari 458 Challenge voor Nicolas Van Dierendonck en Olivier Van Oost, bijgestaan in 3 wedstrijden door Jeffrey Van Hooydonk. Deze auto wordt ingeschreven onder Thems Racing.

“Uiteraard is ons doel met deze wagen om voor de nationale titel te gaan in de klasse voor de Cup-wagens. Ik denk dat we hier een mooie wagen hebben, met een sterk team. Dat een Ferrari bij iedereen tot de verbeelding spreekt is vanzelfsprekend, dus ook voor ons als team.” Verder zijn er voor een tweede Ferrari 458 Challenge in BRCC gesprekken hangende en het team zet ook nog een KTM X-BOW voor Xavier Mezquita, Reiner Weisshaupt, Jurgen Gullicher in.

Thems Racing by Powercars - Porsche 997 Supercup
Thems Racing by Powercars - Porsche 997 Supercup
Last but not least is er de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, waarin de titel verdedigd wordt door niemand minder dan ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk en Vlaanderen’s ster Koen Wauters. Het duo kent de Porsche 911 goed en zal zeker mee vooraan strijden in het kampioenschap. “We zijn binnen het team een beetje fan van merkencups en een competitie met enkel Porsche 911 is zowat het mooiste dat er is”, weet nog Frank Thuriaux.

“Onze tweede wagen is ook een sterk duo, met Nicolas Van Dierendonck en Olivier Van Oost, daar waar we de rijders voor een mogelijke derde auto later zullen bekend maken. Hier zoeken we overigens nog een goede bronzen rijder. Rijders met interesse kunnen bij ons terecht.” De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux start op 2-3 mei tijdens het bezoek van het WK Uithouding aan Spa-Francorchamps.

“Last but not least hebben we ook interesse voor de nieuwe Clio Cup Benelux, een mooie competitie, in mooie weekends waar we zeker ons mannetje kunnen staan. Vergeet niet dat DVB RACING een historische band met de Clio heeft…”

DVB RACING Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op donderdag 3 april 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons