van der Horst

DVB RACING blikt terug op zeer sterk 2014!

DVB Racing
DVB Racing
Het autosportseizoen 2014 zit er op. Ook DVB RACING mag heel even genieten van een verdiende rust, na alweer een spetterend jaar voor de formatie uit Willebroek. Het team nam twee van de drie podiumtreden in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in, maakte als eerste Belgische team zijn opwachting in de Clio Cup Benelux en liet tijdens het laatste weekend van het seizoen het beste van zich zelf zien in de BRCC met de gloednieuwe Porsche 991 en de vertrouwde KTM.

Porsche GT3 Cup Challenge

Circuit Park Zandvoort was de plaats van afspraak voor de laatste races van de Benelux merkencups, met name de Porsche GT3 Cup Challenge en de Clio Cup. In beide disciplines was het team uit Willebroek sterk aanwezig.
Met een tweede plaats en twee zeges, gaf de formatie in de Porsche Challenge eens te meer zijn visitekaartje af. Vooral Koen Wauters, die zijn tweede opeenvolgende zege pakte, ook goed voor zijn vijfde podium in zes sprintraces, was daarbij de man in vorm.

Frank Thuriaux (Teammanager DVB RACING):
“We eindigden in het kampioenschap uiteindelijk tweede met Jeffrey Van Hooydonk en derde met Koen Wauters. Uiteraard hadden we liever de titel voor een tweede opeenvolgende maal mee naar huis genomen, maar dit seizoen is uiteindelijk toch ook heel sterk geweest. We hebben vijf maal gewonnen en in de eindafrekening weegt de opgave van de eerste race in Zandvoort bijzonder zwaar door. Zo niet hadden zowel Koen als Jeffrey ook nog aanspraak op de titel kunnen maken. Nu goed, we eindigen 2de en 3de en van de achttien races finishen we 15 maal op het podium, dat is uiteraard een bijzonder goede balans.”

Clio Cup Benelux

Opvallend in Zandvoort was ook het gastoptreden van Koen Wauters in de Clio Cup Benelux. Deze klasse is nieuw sinds dit seizoen en groeit gestaag.

Frank Thuriaux (Teammanager DVB RACING):
DVB Racing
DVB Racing
“We hebben de serie gevolgd sinds de eerste race en voor Zandvoort besloten we om polshoogte te nemen op het asfalt. Koen (Wauters) besloot deel te nemen en het is een meer dan geslaagde première geworden. We zijn met DVB RACING ook trots dat we het eerste Belgische team waren die een wagen konden inzetten. De nieuwe Clio 4 is een zeer goede raceauto, getuige het zeer beperkt aantal technische problemen doorheen het seizoen, en we geloven 100% in een deelname aan de cup volgend jaar. Koen was zelf ook gelukkig met de progressie, waarbij opviel hoe hoog het niveau wel ligt. We zouden bijzonder graag met twee wagens naar de Clio Cup 2015 trekken.”

BRCC

Last but not least was het team in parallel ook actief in België, met de finale van nationale circuitkampioenschap BRCC op Circuit Zolder.

Frank Thuriaux (Teammanager DVB RACING):
Nicolas Van Dierendonck
Nicolas Van Dierendonck
“Het is zeker niet evident om vier wagens op twee verschillende circuits tegelijkertijd in te zetten, maar DVB RACING is meer dan professioneel genoeg om zo’n uitdaging tot een goed einde te brengen. Zowel in Zandvoort als Zolder hebben we dan ook goede resultaten behaald.”
In Zolder viel de eerste deelname van een Porsche 991 Cup in de kleuren van DVB RACING op. De gloednieuwe Duitse sportwagen van Olivier Van Oost en Nicolas Van Dierendonck eindigde uiteindelijk vierde in de BRCC Endurance Cup, waardoor Van Dierendonck ook knap vierde eindigt in de eindklassering van het kampioenschap.

Nicolas Van Dierendonck (Rijder DVB RACING):
“Ik heb heel het weekend lang progressie gemaakt en mijn rondetijden kwamen zeker in de buurt van de professionele rijders. Uiteraard vergt zo’n nieuwe wagen een aanpassing, maar ik denk dat ik die perfect doorgemaakt heb. We gaan nu verder werken op dit elan en ik kijk nu al naar het nieuwe seizoen uit.”

Uiteraard was er in Zolder ook de winst van de KTM van Xavier Mezquita, Reiner Weishaupt en Jurgen Gulicher. Het trio eindigt zo tweede in het kampioenschap en Xavier Mezquita strandt op amper een half punt van de titel bij de Gentlemen Drivers.

DVB RACING gaat ook in 2015 verder in de Porsche Challenge, de Clio Cup en de nationale autosport.

DVB RACING PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op zondag 26 oktober 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons