van der Horst

DVB RACING succesvol op twee fronten !

Thiers-Thiers - Scuderia Monza by DVB Racing
Thiers-Thiers - Scuderia Monza by DVB Racing
Vorig weekend was DVB RACING in het kader van het New Race Festival actief op twee fronten. Enerzijds de BRCC en de Belcar Trophy met de Ferrari 458 Challenge van Scuderia Monza by DVB RACING en anderzijds in de Supercar Challenge met een KTM X-Bow RR
  • De Swert Opticiens
Mazquita-Weishaupt - KTM X-Bow RR
Mazquita-Weishaupt - KTM X-Bow RR
Het team en zijn rijders kijken tevreden terug op het weekend. In de BRCC stonden de broers Thiers met een tweede plaats na de Porsche van Belgium Racing opnieuw op het podium terwijl ze ook in de Belcar Trophy een goede score behaalden met een vijfde plaats algemeen na drie Proto’s en de Porsche van Belgium Racing.


Frank Thuriaux: “De wagen was net hersteld na de pijnlijke crash in Spa tijdens de tweede ronde van de BRCC. De vrije training was eigenlijk een roll out voor de wagen die nog zijn ideale set up moest krijgen. Zodoende was het nog wat zoeken en ook tijdens de kwalificatie was het moeilijk om een vrije ronde te vinden tussen het drukke verkeer en we hebben dan ook geen risico’s genomen. Frank Thiers kon na een knappe start reeds snel de tweede plaats binnen de BRCC pakken en we hebben constant
Thiers-Thiers - Scuderia Monza by DVB Racing
Thiers-Thiers - Scuderia Monza by DVB Racing
in tweede en derde positie getoefd tijdens de race. Tijdens het slot van de race was het nog even schrikken toen Hans de Ferrari binnen bracht om te resetten na een klein elektronische storing. Onze pitstopstrategie stak goed in elkaar en we kwamen reeds na vijf ronden binnen tijdens de code 60 om de eerste van de twee verplichte pitstops af te werken. Naar het einde toe hebben we geconsolideerd en gekozen voor de punten van de 2de plaats, gezien de Porsche van Belgium Racing te ver weg was. Vertrokken vanop de 9de startplaats algemeen en 4de in BRCC zijn we uiteindelijk zeer tevreden met de 5de eindplaats algemeen en 2de in de BRCC. Dit resulteert in de 5de plaats in de tussenstand van de Belcar Trophy, de 5de plaats in het pilotenkampioenschap binnen de BRCC en 2de in de BRCC Cup”.

De KTM X-Bow RR van het duo Xavier Mezquita / Reinier Weishaupt was normaliter binnen de Supercar Challenge voorzien in Divisie GTB, maar gezien de wagen daar niet thuis hoort, werd hij door de organisatie ingedeeld in Supersport. Vertrokken vanop de vijfde startrij of de 10de plaats reed het duo een uitstekende eerste manche van het weekend op zaterdag. Ze stoomden op naar de derde positie tot een regenbui over het circuit trok en de KTM op slicks een schuiver maakte in de chicane. Uiteindelijk werd het duo vijfde in race 1. Ook in race 2 stormde de KTM richting podium, maar strandde uiteindelijk op twee luttele seconden van de BMW van Qvick-Vanbellingen. Veel punten verzameld, maar door het feit dat ze in een andere Klasse werden ingedeeld, heeft DVB RACING de eerste race op Zandvoort gemist en staat het duo Xavier Mezquita / Reinier Weishaupt pas 10de in de tussenstand binnen de Divisie Supersport.

Mazquita-Weishaupt - KTM X-Bow RR
Mazquita-Weishaupt - KTM X-Bow RR
Frank Thuriaux: “De nieuwe KTM X-Bow RR heeft zijn snelheid bewezen en tijdens de volgende race op Spa zal hij nog beter uit de verf komen. Het is de bedoeling dat we daar ook ons tweede exemplaar in de strijd gooien. Er is interesse, maar geïnteresseerden kunnen nog steeds met ons contact opnemen. Verder werken we uiteraard ook naarstig verder in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met Vandierendonck en Maassen en zullen ook de Lamborghini van Jan Van Uytsel ondersteunen tijdens de wedstrijden van de Lamborghini Super Trofeo Europe in Spa en op de Nürburgring.

DVB RACING PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 15 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons