van der Horst

Dylan Derdaele eerste laureaat Porsche Endurance Trophy Benelux na zege in seizoensfinale

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Na een strijd tot op de meet heeft Dylan Derdaele zich met een klinkende zege gekroond tot algemene kampioen in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Derdaele snoepte in de Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup in de absolute eindfase de zege af van 24 Hours of Zolder-winnaar Xavier Stevens in de Independent Motorsports Porsche. Fred Bouvy en Damien Coens vervolledigden in hun No Speed Limit Porsche het podium en sluiten zo hun seizoen af met een tweede podium.
  • Prospeed Competition
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
“Wat een wedstrijd!”, lacht Dylan Derdaele aan de voet van het podium. “Op het einde van de wedstrijd zat ik bijna door mijn banden, maar ik wist in de voorlaatste ronde toch nog voorbij te gaan aan Xavier Stevens. Na de algemene titel en de titel van vice-kampioen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux die reeds op mijn palmares prijkten, mag ik mij nu dus na de eerste jaargang van de Porsche Endurance Trophy Benelux kampioen noemen. Autosport is echter een teamsport en ik had deze titel nooit kunnen pakken zonder het fantastisch Belgium Racing Team achter mij en mijn teamgenoot Nicolas Saelens. Hij betwistte dit jaar nog maar zijn eerste meters in de autosport, maar hij toonde enorm veel maturiteit en is tijdens het seizoen zeer sterk gegroeid.”

Deze wedstrijd was echt de max”, glundert Nicolas Saelens met zijn trofee in de hand. “Dylan behoort voor mij echt tot de top in België. Hij bleek dit seizoen enorm sterk in zowel de kwalificaties als in de race. Ik heb zeer veel van hem kunnen opsteken dit jaar en voelde mij ook gesterkt door het team dat voor ons keer op keer een fantastische wagen klaarstoomde. De wedstrijd was niet eenvoudig, want er werd van bij het doven van de lichten hard gestreden. Hoewel Dylan met een tweede plaats in de uitslag reeds zeker was van de titel, moesten we toch minstens een poging wagen om de leiding in de wedstrijd over te nemen. Dylan reed het gat op Xavier Stevens in de Independent Motorsports Porsche dicht, plaatste een aanval en kon hem passeren in de eindfase van de race om ons zo de vierde zege van het seizoen te bezorgen.”

Xavier Stevens toonde zich na afloop van de wedstrijd toch tevreden met de tweede plaats. “Ik zag Dylan naderen, maar mijn banden waren echt versleten tegen het einde van de race. Ik heb even geprobeerd om hem achter mij te houden, maar ik merkte na enkele inhaalpogingen dat ik veel risico’s moest nemen. We hebben dan eieren voor ons geld gekozen en hem laten passeren zodat we onze podiumplaats konden veiligstellen. We hebben op één race na elke wedstrijd op het podium afgesloten én bovendien de algemene zege gepakt in de 24 Hours of Zolder. We hebben dus echt geen klagen en blikken enorm tevreden terug op het voorbije seizoen!”

In de eindstand van de Porsche Endurance Trophy Benelux 2018 pakt Dylan Derdaele de titel dankzij een totaal van 223 punten, voor Xavier Stevens (182 punten) en Nicolas Saelens (180 punten). Voor Operations Manager Severine Ulenaers is de balans na het seizoen 2018 uiterst positief, “we zijn ontzettend blij met hoe dit eerste seizoen van de Porsche Endurance Trophy Benelux verlopen is. Laat er gaan twijfel over bestaan: in 2019 gaan we verder op de ingeslagen weg, waarbij we ons concept nog verder zullen uitbreiden. We merkten de voorbije maanden dat er nog steeds zeer veel interesse is om met Porsche-producten te racen, zowel met de Porsche 911 als met de Porsche Cayman. Tijdens de wintermaanden gaan we aandacht specifiek besteden aan een nog beter totaalpakket voor onze deelnemers met daarin ook een vernieuwde prijzenpot, een eigen hospitality unit, een meeting point enzoverder.  Ook over de precieze indeling van de klassen in 2019, en de komst van de Porsche Cayman Clubsport Trophy, zullen we spoedig communiceren.”

Persbericht Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 23 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons