van der Horst

Dylan Derdaele en Nicolas Saelens willen scoren in Zandvoort

Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
Na enkele weken relatieve rust staat Belgium Racing opnieuw voor een druk weekend. Enerzijds is er de derde manche van de competitieve Porsche Carrera Cup Benelux op het Nederlandse Circuit Zandvoort. Anderzijds kruisen ook de deelnemers van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voor de derde maal de degens en dat in de Belgische Ardennen op het circuit van Spa-Francorchamps.

Dylan Derdaele trekt naar Circuit Zandvoort met één duidelijk doel. “De leiding in de tussenstand heroveren”, bevestigt de voormalige kampioen. “We willen opnieuw aanknopen met de dominante vorm van bij de seizoensopener in Spa-Francorchamps om zo de kloof met de leider te dichten in de aanloop naar de tweede helft van het seizoen. Slechts vier punten scheiden de top drie in de tussenstand en op zondagavond wil ik die heel graag aanvoeren. Circuit Zandvoort werd grondig vernieuwd sinds de laatste keer dat we hier raceten. De toevoeging van enkele kombochten maakt de omloop uitdagend en ik verwacht bijgevolg duels op het scherp van de snee.”

Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Ook teamgenoot Nicolas Saelens klinkt strijdvaardig. “We hebben enkele weken gehad om de batterijen opnieuw op te laden en ik kijk er naar uit om opnieuw te racen. Met drie zeges op vier races verloopt het seizoen tot dusver zoals verhoopt. Ik wil die positieve lijn doortrekken, al zal het vooral een kwestie zijn om fouten te vermijden. De verschillen in het voorlopige klassement zijn beperkt, maar ik voer de ranking in mijn klasse aan en dat geeft een goed gevoel. De opdracht voor dit weekend is dus in feite eenvoudig: geconcentreerd blijven, podiumplaatsen scoren en liefst met minstens één zege terugkeren richting België.”

Steven Brams - Joeri Janssens - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Steven Brams - Joeri Janssens - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Naast de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort treedt Belgium Racing ook in actie op de mythische F1-omloop van Spa-Francorchamps. “Met een afspraak op het mooiste circuit ter wereld zijn Joeri Janssens en Steven Brams aanbeland bij hun derde van vijf afspraken dit seizoen”, bevestigt Program Manager Marc Goossens. “We hebben in de aanloop naar deze wedstrijd een uitgebreide test afgewerkt en dat moet Joeri en Steven in staat stellen om vanaf de eerste minuut te strijden voor eremetaal. Ze hebben dit seizoen reeds bewezen zich uiterst snel te kunnen aanpassen en we hopen dat ze hun goede vorm ook dit weekend kunnen omzetten in podiumplaatsen en wie weet zelfs een overwinning.”

Na twee vrije trainingen op vrijdag, strijden Dylan Derdaele en Nicolas Saelens op zaterdagochtend om 8u45 voor de pole. Exact 4 uur later wordt het startsein gegeven voor race 1, terwijl op zondag om 12u20 de tweede manche op het menu staat. In Spa-Francorchamps staan er op vrijdag twee vrije trainingen alsook een kwalificatie en een sprintrace op het programma voor Steven Brams en Joeri Janssens. Op zaterdag volgt nogmaals een sprintrace en een mini-endurance.

Persbericht Belgium Racing Team




  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons