van der Horst

Dylan Derdaele herovert leiding in Porsche Carrera Cup Benelux

Dylan Derdaele vs. Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele vs. Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
In de marge van de DTM-meeting in het Nederlandse Assen werkte ook de Porsche Carrera Cup Benelux zijn vijfde afspraak van het seizoen af. Dylan Derdaele was vastberaden om de kloof met de leider te verkleinen in de aanloop naar de finale meeting. De ex-kampioen slaagde daarin met verve en trekt als leider naar Hockenheim voor de twee afsluitende races. Nicolas Saelens kende een pechweekend met een aanrijding en een lekke band, maar slaagde er alsnog in punten te scoren en zo uitzicht te behouden op de ProAm-titel.
“Punten scoren was het doel dit weekend en met twee tweede plaatsen beschouw ik die opdracht meer dan geslaagd”, lacht Dylan Derdaele. “Bovendien herover ik door die prestatie opnieuw de leiding in de tussenstand in de aanloop naar de seizoensfinale. Er had dit weekend misschien zelfs nog meer in gezeten, maar ik heb getracht om de risico’s te mijden en zoveel mogelijk punten te scoren. Hiermee zijn we opnieuw volop in de running voor de titel en dat is voor een groot gedeelte te danken aan het team. In tegenstelling tot enkele van onze concurrenten, hebben we niet getest in Assen. Nochtans was de wagen perfect dit weekend en kon ik vol vertrouwen strijden.”

Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Waar Dylan Derdaele de leiding heroverde, kende teamgenoot Nicolas Saelens een weekend boordevol pech, waardoor hij de leiding in de ProAm-klasse moest afstaan. “Ik weet niet waar te beginnen”, zucht de West-Vlaming. “Ik wil de dingen positief bekijken, maar dit is een zeer zure appel. Het hele seizoen kwamen we bijzonder competitief voor de dag en de leiding verliezen na een weekend als dit, is moeilijk te aanvaarden. Bij de kwalificaties werden chrono’s geschrapt wegens overschrijdingen van de track limits, waardoor we verder stonden op de grid dan gepland. Bij de start van race 1 kon ik een gespinde tegenstander niet meer vermijden, waardoor ik naar de pits moest. Uiteindelijk bracht ik de wagen nog naar de meet en scoorde daarmee nog enkele punten. Het team werkte de ganse nacht door om mijn Porsche 911 GT3 Cup terug strijdklaar te krijgen en ik was erop gebrand om terug te slaan na de pech van zaterdag. Helaas kreeg ik een lekke band, waardoor ik wederom richting de pitbox moest en opnieuw alle kansen op een zege zag verdampen. Met een achterstand van vijftien punten op de leider in mijn klasse, kunnen we zonder druk richting de seizoensfinale trekken. We hebben niets te verliezen en kunnen volop aanvallen.”

Podium Porsche Carrera Cup Benelux race 2 Assen
Podium Porsche Carrera Cup Benelux race 2 Assen
“Een weekend met heel wat facetten”, vertelt Belgium Racing teamchef Jan Gabriëls. “Ik ben tevreden over het resultaat van Dylan, maar Nicolas kende daarentegen een lastig weekend. Hij presteerde op niveau, maar soms lopen de dingen niet zoals je hoopt. We richten het vizier echter op de volgende races. In eerste instantie is er de 24 Hours of Zolder, een zware race die we al vier keer op rij wonnen en waar we op jacht gaan naar een vijfde recordzege. De week nadien is er de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux in Hockenheim met zowel voor Dylan als Nicolas de titel als doel!”

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 20 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons