van der Horst

Dylan Derdaele in Porsche Mobil 1 Supercup

Dylan Derdaele - Porsche Mobil 1 Supercup
Dylan Derdaele - Porsche Mobil 1 Supercup
Komend weekend staat Dylan Derdaele op de Nürburgring aan de start van de Porsche Mobil 1 Supercup. Samen met de Belgische Nederlander Jochen Habets zal hij plaats nemen in een exemplaar van MOMO-Megatron. De snelle Limburger vervangt in Duitsland de Italiaan Alessandro Zampedri en zal dat tijdens het F1 weekend van Francorchamps nog eens over doen. Gezien het feit dat dit de eerste uitstap is voor Dylan Derdaele in de Porsche Supercup en dat met een team dat weinig ervaring heeft, staat Derdaele junior voor een zeer moeilijke opdracht in de snelste merkencup van de wereld.
  • Dreamdrive
Dylan Derdaele die letterlijk voor de leeuwen wordt gegooid kan moeilijk inschatten waar hij zal uitkomen in dit zeer snel en select gezelschap. Hij werkte enkele trainingsdagen af in Monza en op de Nürburgring in het gezelschap van de Pool Kuba Giermaziak, zijn ploemaat in de ELMS en zelf vierde in de tussenstand van de Porsche Supercup.

Patric Derdaele: “We weten dat dit een zeer zware opgave is en we zijn ons ervan bewust dat dit zeker geen gezondheidswandeling wordt. Afgaande op de resultaten van MOMO-Megatron met Zampedri en Habets tijdens de drie voorbije wedstrijden mogen we uiteraard geen wonderen verwachten. Maar deze stap moet nu eenmaal worden gezet in de aanloop naar zijn verdere carrière. Ondanks de goede prestatie momenteel in de BRCC met een tweede plaats algemeen en de leiding in de GT Cup wordt dit voor Dylan een totaal nieuwe ervaring en ook voor het team van MOMO-Megatron. Hier wordt gerekend met honderdsten en duizendsten van een seconde. De teams met de meeste ervaring zijn duidelijk in het voordeel. Het is ook een beetje een generale repetitie voor de wedstrijd in het voorprogramma van het F1 weekend in Francorchamps.  Een ding is wel zeker; Dylan zal trachten zijn huid duur te verkopen en vechten voor iedere seconde en iedere plaats tijdens de kwalificatie en de wedstrijd zelf”, aldus Patric Derdaele.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op woensdag 3 juli 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons