van der Horst

Dylan Derdaele is kampioen Porsche Carrera Cup Benelux 2021!

Sebastian Freymuth - Dylan Derdaele - Ghislain Cordeel
Sebastian Freymuth - Dylan Derdaele - Ghislain Cordeel
Met een nieuwe zege, zijn vijfde van het seizoen, heeft Dylan Derdaele zich verzekerd van de titel in de Porsche Carrera Cup Benelux. Na zijn titel uit 2016, is het de tweede keer dat de Limburger als beste afsluit in de snelste merkencup van de Benelux. Teamgenoot Nicolas Saelens kende een pechweekend, maar sluit het seizoen niettemin af als vicekampioen in ProAm.
Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Mission accomplished”, lacht Dylan Derdaele op zondagmiddag na afloop van de laatste sprintrace van het seizoen. “We hadden een duidelijke opdracht voor dit weekend: voor onze concurrenten eindigen. Dat deden we, met een zege op zaterdag waarna ik wist dat ik op zondag vooral uit de problemen moest blijven. Ik besloot om alle risico’s te mijden en finishte als zesde, ruim voldoende voor mijn tweede Porsche Carrera Cup Benelux-titel. Het was een enorm competitief seizoen en ik denk dat aan het einde van de rit vooral het feit dat ik constant was de doorslag heeft gegeven. Op één race na scoorde ik telkens de punten van de eerste, tweede of derde plaats. Daarnaast waren we vanaf de eerste manche van het jaar bij de les met een dubbelzege op het circuit de Spa-Francorchamps en daarmee pakten we dus meteen een voorsprong. Na de titel in het Belgisch kampioenschap uithouding, is dit mijn tweede titel dit jaar met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup en dat benadrukt vooral ook de sterkte van Belgium Racing. De ingenieurs en de monteurs hebben de nieuwe wagen zeer snel onder de knie gekregen en dat gaf mij de kans om vervolgens op de piste goede resultaten neer te zetten.”

Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Ik denk dat we de factor Belgium Racing niet genoeg kunnen benadrukken in dit succesverhaal”, bevestigt ook Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Alle teams begonnen begin dit seizoen vanaf nul, gezien we in de Porsche Carrera Cup Benelux gebruikmaakten van een nagelnieuw type Porsche. Het kwam er dus op aan om snel bij te leren en vooral geen fouten te maken. Ik denk dat Belgium Racing en Dylan Derdaele over het hele jaar gezien de sterkste tandem was. Dylan heeft dit weekend uiterst verstandig aangepakt en zijn races goed ingedeeld. Hij had alles te winnen, maar ook te verliezen en heeft zich niet laten verleiden tot foutjes. Naast de titel van Derdaele in de Overall-ranking, besluit Nicolas Saelens op de Porsche #97 het seizoen als vicekampioen. Gezien zijn sterke eerste seizoenshelft, lijkt dat misschien wat teleurstellend, maar hij kende bij de laatste vier races van het jaar pech, terwijl zijn concurrenten daar optimaal van profiteerden. Niettemin zette hij een mooie prestatie neer en bewees hij de snelheid in huis te hebben om voor de titel te kunnen strijden.”

Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Ik vond snel mijn draai in de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup en won in de eerste zes races dit seizoen vijfmaal mijn klasse”, stelt Nicolas Saelens. “Nadien bleek Dame Fortuna niet meer aan onze zijde te staan en kenden we een frustrerende tweede seizoenshelft. Om kampioen te worden, moet je tevens een tikkeltje geluk hebben en dat ontbrak. Zowel gisteren als vandaag raakte ik betrokken in aanrijdingen, met een opgave op zaterdag en een lekke band vandaag tot gevolg. Frustrerend, want ik voelde net als in Assen dat ik wel de snelheid had om te strijden voor ereplaatsen. Mijn felicitaties echter aan mijn teamgenoot Dylan voor zijn algemene titel en mijn concurrent Floris Dullaart die de titel pakte in mijn categorie. Beiden reden een sterk seizoen, waren op de afspraak op de kritieke momenten en verdienen bijgevolg de titel.”

Persbericht Belgium Racing Team
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 3 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons