van der Horst

Dylan Derdaele pakt nu ook teamtitel in GT Asia

Dylan Derdaele en Hisashi Kunie - Porsche 991 Cup
Dylan Derdaele en Hisashi Kunie - Porsche 991 Cup
Kersvers BRCC-kampioen Dylan Derdaele, die het Belgisch omloopkampioenschap met een maximale score afsloot en afgelopen seizoen een loepzuivere hattrick lukte tijdens de 24 Hours of Zolder met drie zeges op rij, heeft ook in de finale van de GT Asia de teamtitel gepakt in GTM . En dit opnieuw in een Porsche 991 Cup met de Japanner Hisashi Kunie, eigenaar van het Gulf Racing Team Japan.
Gulf Racing Team Japan
Gulf Racing Team Japan
Binnen het team kwam er rond half seizoen een switch en werd Dylan Derdaele naast teameigenaar Kuni de tweede vaste piloot in de Klasse GTM met de Gulf Porsche 991 Cup. Een kolfje naar de hand van de Limburger die in vijf starts eenmaal de wedstrijd won en drie tweede plaatsen behaalde. De Porsche werd ook eenmaal bij een aanrijding betrokken, maar het duo had voldoende punten verzameld om de titel te pakken bij de teams. Kuni werd ook vice-kampioen gezien hij meer wedstrijden reed dan Dylan in de GTM.

Gulf Racing Team Japan
Gulf Racing Team Japan
Voor Dylan, die komend weekend ook aan de start staat met de BMW 235i van Bert Redant tijdens de Race Promotion Night, wacht nog een grote uitdaging. Hij wordt door het Gulf Racing Team Japan van 19 tot 22 november voor de Macau GT Cup verwacht om ginds alleen aan de start te komen in de Porsche 991 GT3-R en dat in een zeer dichtbevolkt en super professioneel startveld. Dit met de GT3 waarmee hij een jaar eerder in België het BRCC kampioenschap betwistte. Het is dankzij de verkoop van de Porsche aan Hisashi Kunie dat hij door de Japanner werd uitgenodigd met het gekende gevolg.   

Dylan Derdaele hoopt aan zijn uitstekende prestaties in Azië volgend seizoen een vervolg te breien.

Foto's: GT Asia



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op vrijdag 6 november 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons