van der Horst

Dylan Derdaele terug leider dankzij podium na inhaalrace

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup vs. Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup vs. Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Dylan Derdaele begon vastberaden aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-meeting in het kader van de 24 Heures du Mans. De regerend kampioen kwam nog nooit in actie in Le Mans, maar wilde vol scoren in de race om zo opnieuw de leiding in de tussenstand over te nemen. De kwalificaties begonnen slecht en de Limburger diende de race vanop de laatste plaats aan te vatten. Uiteindelijk lukte hij na een magistrale inhaalrace toch een klasse-podium, waarmee hij zich terug volop in de titelstrijd hijst.
Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
"De kwalificaties verliepen als een ware ramp", zuchtte Derdaele. "Onze radiator ging stuk en de onderdelen die we nodig hadden lagen op meer dan een kilometer van de box. Toch lukten de mechaniekers van Belgium Racing een huzarenstukje, want ze repareerden mijn Porsche in een halfuur. De pech was evenwel nog niet voorbij, want door een rode vlag werd ik verhinderd van een tijd te laten optekenen. Gevolg, de vijftigste plaats op de grid."

Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te Le Mans
Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te Le Mans
Met het mes tussen de tanden begon Dylan Derdaele aan de inhaalrace op de mythische omloop in de Sarthe. "Ik kon bij de start een aantal plaatsen winnen en dan gestaag opschuiven naar voor. Mijn race strandde uiteindelijk op het podium in de klasse, met een derde plaats. Dat stemt me meer dan tevreden, temeer daar ik een uitstekende zaak doe in het kampioenschap. Xavier Maassen viel uit en dus tellen de punten die ik behaalde met mijn derde plaats hard door. Vanzelfsprekend zie je een concurrent nooit graag uitvallen en ik had hem ook liefst op de piste geklopt in een rechtstreeks duel. Autosport is echter mechanisch en ook ik heb al een dosis pech gekend, vandaar dat ik vooral mijn podium onthoud", aldus de puntenleider.

Porsche Junior coaching door Marc Goossens
Porsche Junior coaching door Marc Goossens
"Het zag er overigens lang naar uit dat mijn Belgium Racing-teamgenoot Glenn Van Parijs ook op het podium zou eindigen", vertel Dylan Derdaele. "Hij had zich enorm goed gekwalificeerd en mocht als derde in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vertrekken. Een prachtprestatie dus, want ook hij had nog nooit eerder gereden op dit circuit. Tijdens de wedstrijd zelf ging hij echter door de grindbak en zag zijn race onverwacht tot een einde komen. Een spijtige noot in een anders mooi weekend, racen op Le Mans, dat is echt speciaal!"

Glenn Van Parijs & Dylan Derdaele
Glenn Van Parijs & Dylan Derdaele
"Ik had een geweldige week in Le Mans, enkel jammer dat we het niet zo hebben kunnen afronden zoals ik gehoopt had", vertelt Glenn Van Parijs. "De trainingen en kwalificaties verliepen goed en na een goede start dito eerste deel van de wedstrijd, kon ik een tiental plaatsen goedmaken. Tijdens het gevecht om de tweede plaats in de Benelux-cup, beschadigde ik mijn radiator bij een uitstap door de grindbak. Een fout waaruit ik zeker leer voor de volgende wedstrijden. Hoe dan ook, ik heb ervan genoten om deel uit te maken van dit legendarische evenement en wil dan ook iedereen bedanken die dit mogelijk maakte. Een dikke proficiat aan Dylan, die een geweldige inhaalrace had na de pech in kwalificatie. Ook schitterend om de LMP Porsche de legendarische etmaalrace voor de derde keer op rij te zien winnen, ik heb blijkbaar het juiste merk gekozen voor m’n instapjaar!"

Foto's: Niels Vaeck & Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 18 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons