van der Horst

DZ Racing zet zijn titel in Pure op het spel

DZ Racing - VW Fun Cup #255
DZ Racing - VW Fun Cup #255
Het is het verhaal van drie vrienden die de eerste Pure-kampioenen werden in de geschiedenis van de European VW Fun Cup. DZ Racing, het team van Amine Zeghouani, Sébastien Dorkel en Jean-Luc Vandormael, kon uiteraard niet op de afspraak ontbreken en zal dus zijn titel verdedigen. De bijzonder kleurrijke #255 van het Frans-Belgische trio wordt opnieuw ingezet door Acome Racing.
De naam van Amine Zeghouani is onlosmakend verbonden met de European VW Fun Cup. De goedlachse Fransman debuteerde in de 25 Hours nog voor Kronos Events het roer overnam in 2012. “Vervolgens hebben we een auto gekocht en een jaar later is Jean-Luc Vandormael begonnen met de preparatie van onze VW Fun Cup. Sindsdien zijn we onafscheidelijk en hebben we onafgebroken zes seizoenen betwist.”

De filosofie van DZ Racing, die amusement boven competitiementaliteit plaatst, bleek vorig seizoen een succesformule. De #255 werd de allereerste kampioen in de Pure-categorie van de VW Fun Cup (voor rijders met alleen ervaring in de VW Fun Cup), al ging dat niet zonder slag of stoot. “Toen we merkten dat we kampioen konden worden, hebben we ons vanaf Mettet te veel druk opgelegd”, gaat Amine door. “Plots werden we op alle mogelijke manieren belaagd door de pechduivel, waardoor we in Zolder gelukkig hebben teruggegrepen naar onze oorspronkelijke aanpak. En dus konden we op zondagavond onze eerste titel vieren!”

DZ Racing - VW Fun Cup #255
DZ Racing - VW Fun Cup #255
Don’t change a winning time, en dus blijven de drie vrienden ook in 2019 met dezelfde wagen deelnemen aan de populairste autosportcompetitie van de Benelux. Nieuw voor komend seizoen is de vierde rijder: Hakim Ouassini. “Om onze titel te verdedigen hebben we inderdaad een vierde rijder aan ons team toegevoegd. Ook Hakim is met ons bevriend, want we wouden niet samenwerken met iemand die negatief zou reageren als niet alles op wieletjes liep. Plezier en amusement boven alles! Met die aanpak zijn we Pure-kampioen geworden, met die aanpak gaan we ook verder.”

Dankzij een sterke voorbereiding beginnen de troepen van DZ Racing zonder zenuwen aan het nieuwe seizoen van de European VW Fun Cup. “Integendeel, we zijn nog meer gemotiveerd om onze concurrenten het vuur aan de schenen te leggen. De grootste ambitie is misschien wel de overwinning in de 25 Hours VW Fun Cup, aangezien we daar vorig jaar aan de leiding lagen maar terugvielen door een defecte benzinepomp. Ik ben misschien een vaste waarde in het kampioenschap, maar elk jaar sta ik te trappelen om eraan te beginnen. Laat Mettet maar komen!”

Foto's: Kronos Events - Jacques LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 16 maart 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons