van der Horst

Ean Eyckmans in de kleuren van birelART

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Ean Eyckmans zal komend seizoen de kleuren van birelART verdedigen. Onze landgenoot breidt daarmee nog een jaartje extra aan zijn nu al succesvolle carrière in de kartsport. Eyckmans komt opnieuw uit in de OK klasse maar veruilt zijn Charles Leclerc Kart materiaal dus voor birelART.
Vorig seizoen startte Eyckmans in de wit-groene TonyKart kleuren van Ward Racing. In juli maakte hij de overstap naar het Lennox Racing Team, waarmee hij op een Charles Leclerc kart deelnam aan de WSK en FIA wedstrijden. In het seizoen 2024 komt er dus opnieuw een wijziging in de plannen, al is die miniem. Charles Leclerc Kart is namelijk een afgeleide van birelART, het nieuwe team van Eyckmans. Er zal dus weinig tijd nodig zijn om te wennen aan het nieuwe materiaal. 

In de OK klasse krijgt Eyckmans het gezelschap Wolfe, Ritonen, Busso en de Nederlander Mees Houben. Silva, Teoh en Peldes komen uit in de OK-Junioren, Susloskiy, Mijae, Moscardi en onze Noorderbuur Senn Lindeman doen het in de Mini categorie. In de KZ klasse tot slot verdedigen onder andere Pedro Hiltbrand, Riccardo Longhi en Christian Bertuca de wit-rode kleuren. 

Recent maakte birelART overigens ook bekend nauw te zullen gaan samenwerken met Van Amersfoort Racing. Het Nederlandse team is actief in zo goed als alle eenzitter kampioenschappen en wil middels de samenwerking de stap tussen de kartsport en de Formule 4 verkleinen. De Brit Noah Wolfe is meteen de eerste piloot die mee onder de vleugels van VAR genomen zal worden.

Foto's: Ean EyckmansDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 16 januari 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons