van der Horst

Ean Eyckmans kampioen in WSK Super Master Series, vice-titel voor Van Langendonck

Podium OK
Podium OK
Ean Eyckmans heeft zich na vier manches tot kampioen in de WSK Super Master Series gekroond. Op de piste van Sarno onder een dik wolkendek en op een natte piste zegevierde onze landgenoot in de finale en dat niet voor het eerst dit seizoen. Eyckmans pakt zo in stijl de titel en is meteen topfavoriet voor het Europese kampioenschap dat eind deze maand start in Valencia.
Eyckmans zette in de kwalificaties van de OK klasse een achtste tijd neer maar werkte zich na de heats op naar P4. Na de prefinale zat er zelfs een startplek op de eerste rij in, naast Oleksandr Bondarev. Die behield de leiding terwijl Eyckmans terugviel naar de vierde plaats, al was dat van korte duur. In de vijfde ronde nam Eyckmans de kop van het veld weer over en weerstond de druk van Bondarev en Walther die alles probeerde wat ze konden om onze landgenoot van de zege te houden. Zonder succes dus: zege en titel voor Eyckmans!

Podium OK-Junioren
Podium OK-Junioren
In de OK-Junioren was het uitkijken naar het duel Schauffler - Van Langendonck. Waar Schauffler er vanaf de kwalificaties goed bij zat, moest Dries Van Langendonck het doen met de dertiende tijd. Doorheen het weekend kon onze landgenoot wel wat opklimmen in de tussenstand, om de finale van vanmiddag als vijfde te starten. Schauffler nam de kop bij de start maar ook Van Langendonck schoof op. De Limburger reed in een mum van tijd naar de derde plaats die hij later in de wedstrijd moest afstaan aan Costoya. De Spanjaard werd echter bestraft en zo kon Van Langendocnk opnieuw naar het podium. De titel is voor Nicklas Schauffler, die ook de finale won. 

Bij de jongste piloten wist Henri Constant Kumpen opnieuw progressie te boeken. Na een moeilijke seizoensstart, wist onze landgenoot vandaag mooi als vierde te finishen in de MIni U10 klasse, na als vijfde te zijn gestart. De titel is voor Niccolo Perico, Kumpen legt beslag op de achtste plaats in de eindstand. 

In de Mini klasse was de zege voor Leonardo Gorski, de titel voor William Calleja. Bruno Priam liet de slotmanche schieten, maar werd wel nog zesde in de eindstand. Ook Antoine Venant kwam niet in actie in Sarno, hij staat als twintigste in de eindstand. In de KZ2 schakelklasse was de zege voor Kajak, de titel voor Bertuca.

Foto's: WSK Promotion



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zaterdag 2 maart 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons