van der Horst

Ean Eyckmans leider in WSK Super Master Series na podium in La Conca

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Ean Eyckmans is aan een uitstekend seizoen bezig! De jonge Antwerpenaar kwam afgelopen weekend in actie op de omloop in La Conca en reed daar opnieuw naar een podiumplek. Het levert hem meteen de leiding in de tussenstand op in de 60 Mini klasse en dat, met nog slechts één manche te gaan. Eyckmans was niet de enige Belg die in actie kwam in Italië. Naast Gilles Stadsbader in de OK, verschenen in de 60 Mini ook Eyckmans' teamgenoot Tom Braeken en Douwe Dedecker aan de start. Dedecker deed dat trouwens met een nieuw team.
Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Parolin, dat is het chassis welke in de 60 Mini klasse het merk to beat is. Bijna 40% van alles deelnemers in deze klasse zitten achter het stuur van een Parolin. Niet alleen Eyckmans en Braeken komen met hun Team BabyRace uit op dat chassis, Douwe Dedecker reed voor het merk zelf en stond in de tent van Parolin. Maar de resultaten bleven dit seizoen uit voor de vice-wereldkampioen MicroMax. Motorisch liep het niet en er bleek meer aan de hand want Dedecker maakte begin vorige week zijn overstap naar Kart Republic bekend. Bij KR, waar zijn coach en vice Wereldkampioen Rick Dreezen voor uit komt als fabrieksrijder, neemt Dedecker deel aan de resterende races van dit seizoen, alvorens hij hoogstwaarschijnlijk een klasse hogerop gaat rijden.

Tom Braeken
Tom Braeken
De actie begon ook dit weekend op vrijdag met de kwalificaties. Eyckmans en Dedecker bevestigden meteen en reden respectivelijk de vijfde en zevende chrono algemeen. Bij Tom Braeken was de snelheid ver zoek, zeker gezien de positieve testen vorig weekend. Hij moest de heats dan ook aanvatten vanaf de achterhoede, startend vanaf de 12e rij. Maar hij vocht terug en wist zich na de heats te plaatsen voor de prefinale! Ook Eyckmans en Dedecker maakten indruk en wisten een heat te winnen. Zij stootten als tweede en veertiende door. Braeken reed naar een vijftiende plek in pefinale-B en dat volstond niet voor een plaats in de finale. Dedecker en Eyckmans slaagden daar wel in.

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Eyckmans mocht de finale vanaf pole starten en behield de kop na de start. Zijn teammaten Maksimilian Popov en Coskun Irfan volgden in zijn spoor. Van hen voelde Eyckmans niet al te veel druk, het gevaar kwam van verder in het pak. De Jamaicaan Alex Powell kwam vanaf de achtste plaats naar voren en wist in de zevende ronde voorbij Eyckmans te gaan. Die pikte nog goed aan en zocht naar het gaatje, vond dat ook, maar kwam net te kort voor winst. Minder dan 0,058 seconde scheidde de twee op de meet, in het voordeel van Powell. Eyckmans neemt wel de leiding in de tussenstand over van Rashid Al Daheri die een offday kende. Powell trekt als derde naar het slotweekend, eind deze maand in het Italiaanse Sarno.

Gilles Stadsbader
Gilles Stadsbader
Naast de drie 60 Mini piloten kwam er nog een Belg in actie dit weekend. Gilles Stadsbader is ook dit seizoen actief in de OK-klasse, de KF zoals we die vroeger kenden. Stadsbader kwalificeerde zich als 27e maar reed tijdens de heats naar een 19e plaats in de tussenstand. In zijn prefinale werd hij netjes elfde en plaatste zich zo voor de finale waarin hij 22e werd. De finale werd gewonnen door debutant Gabriele Mini die zijn eerste zege boekte in deze klasse. Hij moest in de beginfase de leiding nog even afstaan aan Pedro Hiltbrand, maar vocht terug en reed vlot naar winst.

Laatste afspraak voor de WSK Super Master Series, op 31 maart, opnieuw in Sarno, Italië. Daar krijgen de OK, OKJ en 60 Mini opnieuw het gezelschap van de KZ2 schakelklasse!

Foto's: FM ImageSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 12 maart 2019.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons