van der Horst

East Belgian Rally: Patrick Snijers snelst uit de startblokken

Patrick Snijers-Johan Gitsels - Porsche 997 GT3
Patrick Snijers-Johan Gitsels - Porsche 997 GT3
Patrick Snijers en co Johan Gitsels kwamen blijkbaar goed uitgeslapen aan de aftrap van de East Belgian Rally. Tijdens de eerste KP van Bullingen over 14,9 km klokte het duo met de Porsche 997 GT3 de snelste chrono voor een schitterende Verschueren met de VW Polo S2000 en Caren Burton met de Citroën DS3 R3. Met een vierde chrono was Sturbois de beste WRC-rijder voor Chris Van Woensel die nog wat moet wennen aan zijn Subaru WRC. Van Parijs moest met zijn Porsche reeds 14 seconden toegeven aan merkgenoot Snijers, maar is met een oudere 996 GT3 onderweg.
Hermen Kobus, die op de eerste KP reeds 35 seconden liet liggen, won de tweede KP van Bütgenbach over 8,1 km met amper 1,9 sec. verschil op opnieuw een schitterende Verschueren en 3 tellen op Van Woensel die stilaan onder stoom komt te staan. Martin draaide in zijn Mitsubishi Evo9 GroepN de vierde tijd voor Snijers.

Na de eerste lus leidt Snijers nog steeds de debatten met 2,2 sec. voor op Verschueren en zes tellen op Van Woensel. Burton en Sturbois ronden de voorlopige top 5 af .

Kris Princen moest zijn Subaru WRC reeds naar de kant sturen met problemen aan de turbo, Tuur Vandenabeele kreeg af te rekenen met remproblemen terwijl Claerhout zijn Porsche 997 GT3 tegen een boom plantte.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons