van der Horst

East Belgian Rally: Snijers blijft aan de leiding na tweede lus

Patrick Snijers
Patrick Snijers
Na de tweede lus van vandaag over drie KP’s blijven Patrick Snijers, Johan Gitsels en hun Porsche 997 GT3 aan de leiding en konden niettegenstaande ze geen enkele KP wisten de winnen, hun voorsprong iets verder uitdiepen.
KP3 was de eerste winst voor Van Woensel die zijn draai nu echt vindt tijdens zijn eerste optreden in een WRC en zonder een meter voorbereiding. Op deze 10,44 km lange KP van Amel was van Woensel de snelste voor Snijers en Kobus die aan het strijden is om zijn foutje tijdens de openingsproef goed te maken. Toen verloor de Nederlander 30 seconden. Hierdoor was van Woensel ook genaderd tot op een halve seconde van Verschueren in de strijd om de tweede plaats na Snijers.

Op KP4 klokte Kobus in zijn Fiësta S2000 de scratch voor Sturbois, Martin, Verschueren en Snijers. Sturbois was dan weer de snelste tijdens de laatste KP van de tweede lus voor de oerregelmatige Snijers, Van Parijs, Kobus, Van Woensel en Verschueren.

Na twee lussen of vijf van de 13 af te leggen proeven is de strijd bijzonder spannend. Patrick Snijers leidt nog steeds met 12,4 seconden voorsprong op de Toyota Corolla WRC van Strubois die op zijn beurt minder dan twee seconden bonus heeft op een ontketende Verschueren die leidt in S2000 met de VW Polo. Van Woensel volgt op nauwelijks 1/10 seconde van Verschueren, terwijl de Nederlander Kobus 12 eenheden achterstand telt op van Woensel. Deze voelt de hete adem van Burton in zijn nek die met een tragere Citroën DS3 R3 rondrijdt.

Cedric Cherain leidt met de Peugeot 208 in R2 vanop een knappe 8ste plaats algemeen. De Peugeot overheersen trouwens in R2 met Matthias Boon en Ghislain de Mevius als tweede en derde. Voor de vierde plaats in R2 is er een mooi gevecht aan de gang tussen Tidemand, Neuville en Van der Marel, gescheiden door 15 seconden. Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons