van der Horst

East Belgian Rally: vijf op vijf voor Thierry Neuville

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Indien Neuville gespaard blijft van problemen zal de Oostkantonner meer dan waarschijnlijk alle KP’s achter zijn naam schrijven tijdens deze editie van de East Belgian Rally. De winnaar van de Duitse WRC manche is afgezakt naar de East Belgian Rally om te testen naar de WK Rally van Frankrijk toe. Naar eigen zeggen wil hij met de reservewagen naast het nodige testwerk ook de show verzorgen en uiteraard zal hij deze wedstrijd ook willen winnen.
  • Skylimit Events
Zijn intenties bleken reeds duidelijk tijdens de eerste twee lussen van de dag over vijf KP’s of 60 km tegen de klok. Neuville is niet alleen de snelste Belgische rallyrijder van het moment, hij beschikt met de Hyundai i20 WRC over de meest geëvolueerde WRC wagen van het veld en deze combinatie moet in staat zijn om de concurrentie verloren te rijden.

Neuville is momenteel een volle seconde per km sneller dan de tweede in de tussenstand, Cédric Cherain in de Ford Fiësta R5 die volgt op 1min06. Derde staat momenteel Van Woensel in de Subaru WRC op 1min45 voor de jongere versie van de Japanse wagen van Kris Princen die op de vierde KP zijn derde plaats uit handen gaf en 40 seconden verloor door een lekke band. Hermen Kobus sluit de voorlopige top 5 af in zijn Ford Fiësta R5 op net geen twee minuten van Neuville. Een andere naam die reeds een pak tijd verloor was Bob de Jongh die geplaagd werd door turboproblemen op de imposante  Mitsubishi Lancer WRC. Pieter Tsjoen was vrij goed gestart met de Peugeot 208 R5 met een vijfde en twee vierde chrono’s, maar hij ging in de vierde KP van de baan en moest de handdoek gooien.

Foto: BFO-BRCDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 27 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons