van der Horst

East Belgian Rally: Nabeschouwing Princen-Kaspers - Peugeot België-Luxemburg

Kris Princen, Peter Kaspers en de Peugeot 208 T16 wisten zaterdag tijdens de East Belgian Rally de debatten te animeren. In en rond Sankt Vith wist de officiële rijder van Peugeot België-Luxemburg meer dan eens de leiding in handen te nemen, maar strandde uiteindelijk op 2,3 seconden van de winnaar. Een tweede plaats die naar een zege smaakt…
  • De Swert Opticiens
De liefhebbers waren het er over eens: het was al lang geleden dat we nog zo een spannende rally te zien hadden gekregen. Van start tot finish werd er gestreden, en in de loop van de dertien chronoritten van de East Belgian Rally wisselde de leidersplaats maar liefst tien keer van eigenaar. Kris Princen was één van de grote smaakmakers van dit adembenemend spektakel.

“Ik moet toegeven dat ik me de hele dag lang geamuseerd heb”, glimlachte de rijder van de Peugeot 208 T16. “Van de eerste tot de laatste meter heb ik op dit uitzonderlijk mooi parcours het volle pond gegeven. Het was een strijd zonder genade, met in het begin vijf rijders die allemaal aanspraak konden maken op de overwinning. Onze Peugeot bleek een toonbeeld van betrouwbaarheid, hoewel we de machine zeker niet gespaard hebben!”

Tot de start van de laatste chronorit vochten Kris en Peter vol overtuiging om de eerste plaats.
“Zes keer stonden we op kop van de wedstrijd”, stelt Kris. “En toen we geen leider waren kon onze achterstand in tienden van een seconde worden uitgedrukt. De spanning viel dan ook te snijden en het feit dat we de laatste lus in het donker moesten afwerken gaf een extra dimensie aan dit gevecht op het hoogste niveau. Zo hadden we bij de start van de laatste klassementsproef acht tienden achterstand op de leider. Uiteindelijk finishten we als tweede, op 2,3 seconden van de winnaars.”

“Maar die tweede plaats voelt wel aan als een overwinning. Ten eerste omdat het verschil met de winnaars zo klein is. En ook omdat we dit seizoen wel wat problemen hebben gekend. Maar het plezier om deze Peugeot 208 T16 op het mooiste parcours van het kampioenschap op de limiet te kunnen besturen… Daar zijn geen woorden voor. We hebben geen enkele fout gemaakt en op onze auto viel er van start tot finish niets aan te merken. Ik wens ook Freddy Loix en Johan Gitsels te feliciteren, die de titel van Kampioen van België op zak hebben.”

Nu richt iedereen zich op de laatste wedstrijd van het jaar.
“Ik kijk vol ongeduld uit naar de Condrozrally, die op 6 november begint”, besluit Kris. “Ook daar zal onze Peugeot 208 T16 heel goed uit de hoek komen, daar ben ik zeker van.”

Peugeot België-Luxemburg Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 29 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons