van der Horst

East Belgian Rally: Nabeschouwing Vincent Verschueren-GoDrive

De East Belgian Rally, de voorlaatste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap, kende een razend spannend verloop. De tenoren reden van start tot finish op de limiet, maar geen van hen kon een beslissende kloof slaan. Vincent Verschueren en Veronique Hostens realiseerden twee snelste tijden met de DS 3 R5 van GoDrive en ze namen drie keer de leiding over. Uiteindelijk eindigden ze op de derde plaats op amper 5"3 van de zege...
Vincent Verschueren reed zijn eerste snelste tijd op de derde proef in Amel, maar op dat moment had het al afgelopen kunnen zijn. Bij de finish van de eerste chronorit in Büllingen werd zijn DS 3 R5 immers aangereden door de DS van Cédric Cherain, die niet begrepen had dat de finish van de klassementsproef dit jaar 400 meter vroeger lag...

"Cédric kwam op volle snelheid de bocht uit. In een reflex probeerde ik nog te vertrekken, maar ik liet de motor afslaan. Gelukkig bleven we staan, want we hebben met onze wagen de klap opgevangen en de omstaanders beschermd," vertelde Vincent. "Wat de tijden betreft, ben ik aangenaam verrast dat we zo goed mee zijn. Het gaat wel erg hard vooraan."

Het tempo bleef bijzonder hoog liggen en Vincent zou nog twee keer de leiding overnemen. Bij het ingaan van de slotronde van drie proeven in het donker had de Oost-Vlaming de leiding in handen, maar met amper 2"2 voorsprong op Hermen Kobus en 2"3 op Kris Princen. In het donker waren zijn rivalen net een fractie sneller, zodat Vincent op de derde plaats eindigde. Na 152 km tegen de chrono op amper 5"3...

"Ik ben ontgoocheld, want we waren er heel dicht bij, maar ik heb alles gegeven. We draaiden bijna dezelfde tijden als overdag, maar Hermen en Kris deden nog beter. Ik ben trots dat we constant met Kris Princen en Freddy Loix konden concurreren. Sinds Ieper voel ik me uitstekend in de DS 3 R5. De wagen staat nu naar mijn hand en ik kan mijn vertrouwde, agressieve rijstijl hanteren. Wanneer ik me goed voel, dan kan ik aanvallen en dan volgen de chrono's wel. natuurlijk wilde ik winnen, ik denk wel dat ik getoond heb dat ik vooraan mee kan doen..."

Copilote Veronique Hostens vond dat Vincent vooral niet ontgoocheld mocht zijn. De ganse dag hadden ze op de limiet gestreden en bleven ze foutloos.

"Kijk, dat is precies de reden waarom ik zo graag met Vincent rijd," vertelde Veronique. "Vincent is een piloot die aanvalt wanneer hij vertrouwen heeft in de auto. Als dat vertrouwen er niet is, dan zal hij geen onnodige risico's nemen. Als copilote heb ik dan ook het volste vertrouwen in mijn piloot. Vandaag namen we meer risico's, maar dan weet ik ook dat het lukt."

De volgende wedstrijd, de Condroz Rally, wordt verreden op het lievelingsparcours van Vincent Verschueren. Dat belooft!

GoDrive Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 29 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons